Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index
 

SINAASAPPELWIJN (medium)

 
 
Witte tafelwijn medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Sinaasappelsap vers of uit blik 1100 gram.
  Suiker 2000 gram
  Druivenconcentraat (wit) 1100 gram.
  Bananen 800 gram.
  Sinaasappels (sap en schil) 10 stuks.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Sherry  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Snijd de bananen in schijfjes en kook ze 20 minuten in 5 liter water. Giet het sinaasappelsap en de suiker in een gistingsvat. Snijd of rasp de oranje schil van de tien sinaasappels af en zorg ervoor dat de witte laag niet meegenomen wordt. Doe de schillen in het vat. Voeg het hete bananensap toe en sluit het gistingsvat af.
  • Als de temperatuur is gedaald tot ca. 22° C. ook de andere ingrediënten toevoegen. Het vat goed gesloten houden en regelmatig doorroeren. Vier dagen laten gisten.
  • Zeef de most in een gistingsfles, plaats een waterslot en laten uitgisten tot S.G.1000.
  • Hevel over als de gisting stopt. Vul het volume aan en hevel weer over als de wijn helder is. Koel bewaren om de drie maanden overhevelen tot er zich geen droesem meer vormt.
  • Bottelen en zes maanden op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index