Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index
 

SINAASAPPEL - ROZIJNENWIJN

 
 
Witte dessertwijn zoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Sinaasappels (zoet) voor 1 liter sap
  Sultana's (of witte rozijnen) 700 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Suiker 1800 gram.
  Tannine 2 gram.
  Anti-pectine  
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Schil de citrusvruchten en pers het sap eruit. Hak de rozijnen fijn en doe ze met het sap van de citrusvruchten in een gistingsemmer.
  • Doe de schillen van de sinaasappels en de citroenen in een schaaltje en voeg hierbij 3 dl. kokend heet water en druk de schillen fijn. Laat dit een uur staan en giet het vocht in de emmer.
  • Los de suiker op in heet water, voeg de tannine en de anti-pectine toe, breng het volume op 4,5 liter en dek de emmer goed af.
  • Voeg na ca.24 uur de gist en de gistvoeding toe en laat het geheel drie dagen gisten.
  • Overhevelen in een gistingsfles en deze afsluiten met een waterslot.
  • Als de gisting is voltooid, overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Na 2 maand overhevelen, daarna als de wijn helder is en er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  • Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de schillen wordt de wijn erg vlak van smaak. Bij gebruik van 1 kg. suiker wordt het een droge wijn.
  •  
    Meer recepten met:  [sinaasappel] Terug   Index