Schil de citrusvruchten en pers het sap eruit.
Hak de rozijnen fijn en doe ze met het sap van de
citrusvruchten in een gistingsemmer.
Doe de schillen van de sinaasappels en de
citroenen in een schaaltje en voeg hierbij 3 dl.
kokend heet water en druk de schillen fijn. Laat
dit een uur staan en giet het vocht in de emmer.
Los de suiker op in heet water, voeg de tannine
en de anti-pectine toe, breng het volume op 4,5
liter en dek de emmer goed af.
Voeg na ca.24 uur de gist en de gistvoeding toe
en laat het geheel drie dagen gisten.
Overhevelen in een gistingsfles en deze afsluiten
met een waterslot.
Als de gisting is voltooid, overhevelen en een
sulfiettabletje toevoegen.
Na 2 maand overhevelen, daarna als de wijn helder
is en er zich geen depot meer vormt.
Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten
rijpen.
Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de
schillen wordt de wijn erg vlak van smaak. Bij
gebruik van 1 kg. suiker wordt het een droge
wijn.
|