Meer recepten met:  [sleedoorn] Terug   Index
 

SLEEDOORNWIJN (medium)

 
 
Rode tafelwijn medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Sleedoorns (rijpe) 2000 gram.
  Honing 1250 gram.
  Druivenconcentraat (rood) 1250 gram.
  Rozenblaadjes (rood) 1 liter.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Bourgogne  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Maak de vruchten tot pulp en verwijder zoveel mogelijk de pitten. Voeg toe het enzym een sulfiettabletje en 5 liter water en sluit het vat goed af.
  • Voeg de volgende dag de andere ingrediënten toe, (behalve de bloemen en de helft van de honing) breng het volume op 9 liter en laat de most ca zes dagen gisten. Per dag meerdere malen goed roeren.
  • De most uitpersen als de kleur diep genoeg is.
  • Hierna de most overbrengen in een gistingsfles met waterslot en na vijf dagen de bloemblaadjes toevoegen.(steriel) Telkens als de gisting minder wordt voeren met honing. De laatste keer bij S.G.1010. Hevel dan over en verwijder de bloemblaadjes.
  • Hevel weer over als de wijn helder is en vul aan tot 9 liter
  • Een jaar laten rijpen en om de drie maand overhevelen.
  • Bottelen en nog twee jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [sleedoorn] Terug   Index