Maak een giststarter. Maak de vruchten tot pulp
en verwijder zoveel mogelijk de pitten. Voeg toe
het enzym een sulfiettabletje en 5 liter water en
sluit het vat goed af.
Voeg de volgende dag de andere ingrediënten toe,
(behalve de bloemen en de helft van de honing)
breng het volume op 9 liter en laat de most ca
zes dagen gisten. Per dag meerdere malen goed
roeren.
De most uitpersen als de kleur diep genoeg is.
Hierna de most overbrengen in een gistingsfles
met waterslot en na vijf dagen de bloemblaadjes
toevoegen.(steriel) Telkens als de gisting minder
wordt voeren met honing. De laatste keer bij
S.G.1010. Hevel dan over en verwijder de
bloemblaadjes.
Hevel weer over als de wijn helder is en vul aan
tot 9 liter
Een jaar laten rijpen en om de drie maand
overhevelen.
Bottelen en nog twee jaar op de fles laten
rijpen.
|