Meer recepten met:  [sleedoorn] Terug   Index
 

SLEEDOORNWIJN (droog)

 
 
Rode tafelwijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Sleedoorns 1200 gram.
  Sinaasappels 2 stuks.
  Suiker 1300 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Sulfiettabletje 1 stuks.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk de rijpe bessen en verwijder alle steeltjes. Kook de sleedoorns in de helft van het water en druk ze met een lepel kapot. Laat de pulp uitlekken in een gistingsvat.
  • Los de suiker op de rest van het water en voeg dit bij de most samen met het sap van de sinaasappels en doe hierbij het fijngemaakte sulfiettabletje.
  • Als de most voldoende is afgekoeld de gist toevoegen en het geheel vier dagen laten gisten.
  • Breng de most dan over in een gistingsfles met waterslot en laat hem geheel uitgisten. Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  • Indien mogelijk iets langer laten liggen want het duurt wel even voor deze wijn op dronk is. De wijn kan zeer droog worden.
  •  
    Meer recepten met:  [sleedoorn] Terug   Index