Maak de tarwe fijn b.v. met een vijzel. Hak de
sultana's fijn en haal eventueel de pitjes eruit.
Schil de citrusvruchten en pers het sap eruit.
Doe de tarwe, de rozijnen, de suiker, de schil en
het sap van de citrusvruchten en de sultana's in
een gistingsvat en giet hierbij 4,5 liter kokend
water. Roeren totdat alle suiker is opgelost.
Zodra het geheel voldoende is afgekoeld het gist,
het gistvoedingszout en de tannine toevoegen.
Laat het geheel minstens een week gisten.
Regelmatig omroeren.
Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit
deze af met een waterslot.
Als de gisting is gestopt overhevelen en een
sulfiettabletje toevoegen.
Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna
om de drie maand tot er zich geen depot meer
vormt.
Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten
rijpen.
|