Meer recepten met:  [t......] Terug   Index
 

TARWEWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen 460 gram.
  Sultana's 460 gram.
  Tarwekorrels (heel) 700 gram.
  Suiker 1200 gram.
  Citroen 1 stuks
  Sinaasappel 1 stuks
  Grapefruit 1 stuks
  Tannine 2 gram.
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Maak de tarwe fijn b.v. met een vijzel. Hak de sultana's fijn en haal eventueel de pitjes eruit.
  • Schil de citrusvruchten en pers het sap eruit. Doe de tarwe, de rozijnen, de suiker, de schil en het sap van de citrusvruchten en de sultana's in een gistingsvat en giet hierbij 4,5 liter kokend water. Roeren totdat alle suiker is opgelost.
  • Zodra het geheel voldoende is afgekoeld het gist, het gistvoedingszout en de tannine toevoegen.
  • Laat het geheel minstens een week gisten.
  • Regelmatig omroeren.
  • Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit deze af met een waterslot.
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna om de drie maand tot er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [t......] Terug   Index