Doe de thee in een kan en giet hier 6 dl. kokend
water op. Laat dit koud worden en zeef het vocht
in een gistingsvat.
Hak de rozijnen fijn en pers de citroenen uit.
Doe de tarwe, de rozijnen, het sap van de
citroenen de tarwe en het citroenzuur bij in het
gistingsvat, tezamen met de suiker. Voeg hierbij
3,5 liter heet water en roer totdat alle suiker
is opgelost.
Zodra het geheel voldoende is afgekoeld de gist,
het gistvoedingszout en de tannine toevoegen.
Laat het geheel minstens drie weken gisten.
Regelmatig omroeren.
Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit
deze af met een waterslot. (eventueel aanvullen
tot 4,5 liter)
Als de gisting is gestopt overhevelen en een
sulfiettabletje toevoegen.
Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna
om de drie maand tot er zich geen depot meer
vormt.
Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten
rijpen.
|