Meer recepten met:  [vlierbes] Terug   Index
 

VLIERBESSENWIJN

 
 
Zoete rode dessertwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Vlierbessen rijpe 1800 gram.
  Rozijnen 227 gram.
  Gemberwortel 1 stukje
  Suiker 1360 gram.
  Citroen 1
  Citroenzuur 7 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  
  Antipectine-enzym  

  • Was de vlierbessen grondig en haal ze van de steeltjes af.
  • Kook de bessen ca. 10 min. in 4.5 liter water.
  • Pers de citroen uit, hak de rozijnen en kneus de gemberwortel.
  • Zeef het sap uit de bessen, voeg de fijngehakte rozijnen, de suiker, het citroenzuur en de gemberwortel toe en laat dit zo 20 min. trekken.
  • Als het mengsel is afgekoeld alles in een emmer scheppen, de anti-pectine toevoegen de emmer afdekken en na 24 uur de gist en gistvoeding toevoegen.
  • Zet de emmer drie weken op een warme plaats. Dagelijks goed doorroeren.
  • Zeef de most in een gistingsvat met waterslot.
  • Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen in een schone fles met bijvoeging van een sulfiettabletje.
  • Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft.
  • Daarna kan de wijn gebotteld worden.
 
Meer recepten met:  [vlierbes] Terug   Index