- Was de vlierbessen grondig en haal ze van de
steeltjes af.
- Kook de bessen ca. 10 min. in 4.5 liter water.
- Pers de citroen uit, hak de rozijnen en kneus de
gemberwortel.
- Zeef het sap uit de bessen, voeg de fijngehakte
rozijnen, de suiker, het citroenzuur en de
gemberwortel toe en laat dit zo 20 min. trekken.
- Als het mengsel is afgekoeld alles in een emmer
scheppen, de anti-pectine toevoegen de emmer
afdekken en na 24 uur de gist en gistvoeding
toevoegen.
- Zet de emmer drie weken op een warme plaats.
Dagelijks goed doorroeren.
- Zeef de most in een gistingsvat met waterslot.
- Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen in
een schone fles met bijvoeging van een
sulfiettabletje.
- Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn
helder blijft.
- Daarna kan de wijn gebotteld worden.
|