Maak een giststarter. Pel de bananen snijd ze in
schijfjes en kook ze ca. 20 min. in 1½ liter
water. Pers de vlierbessen tot pulp giet het hete
bananensap erop en zeef de pulp. Giet er nog een
keer 1 liter heet water over, zeef de pulp nog
eens en doe alle sap in een gistingsvat. Voeg
hierbij de gehakte rozijnen (eerst goed schoon
spoelen) en een sulfiettabletje en dek het vat
goed af.
Doe na 24 uur de rest van de benodigdheden erbij,
behalve de honing. Breng het volume op 5 liter en
laat drie dagen gisten.
Hierna de most licht uitpersen en overbrengen in
een gistingsfles met waterslot. Voeg honing toe
steeds als de gisting verminderd.
Honing kan net zolang worden toegevoegd als de
gist het kan verwerken
Hevel over bij S.G.1020. Om de gisting te stoppen
voegt u twee sulfiettabletjes toe.
Hevel over als de wijn helder is. Het percentage
alcohol ligt nu bij ca. 17%. Nu nog 300 gram
wodka toevoegen en het percentage is 20%.
Hevel iedere drie maanden over gedurende een
periode van twee jaar.
Bottelen en op de fles nog ca. 1 jaar laten
rijpen.
|