Meer recepten met:  [vlierbes] Terug   Index
 

VLIERBESSENWIJN (rood)

 
 
Rode lichte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Vlierbessen 450 gram
  Pectinepoeder 3 gram.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Sulfiettabletjes 2 stuks.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Rits de bessen van de steeltjes. Doe de bessen in een emmer en kneus de bessen met een stamper of een lege fles. Voeg 1.5 liter kokend water toe met een fijngestampt sulfiettabletje en laat het geheel afgedekt een nacht staan.
  • Voeg de volgende dag 2½ liter warm water pectine en de gist toe. Laat het geheel drie a vier dagen gisten.
  • Zeef de most daarna in een gistingsfles. Vul de fles geheel met afgekoeld gekookt water zodra de eerste gisting voorbij is en sluit de fles met een waterslot.
  • Laat de most geheel uitgisten.
  • Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles en 6 maand laten staan.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  • Dit is een goede wijn die door de geringe hoeveelheid vruchten snel drinkbaar is en zich niet leent om lang te bewaren de smaak wordt er ook niet beter door.
  •  
    Meer recepten met:  [vlierbes] Terug   Index