van Aken & van Aken genealogisch

                                                                                          
Hartelijk welkom bij
Geneaken !!!
De genealogie site van
Herman van Aken.

Mijn grootste hobby is Stamboomonderzoek en verder doe ik aan fotografie, video en schilderen. 
Ik houd me vooral bezig met de familienaam van Aken, in met name het Gelders-Kleefse gebied, met enige nadruk op de voormalige gemeente Gendringen.
Iedereen die informatie heeft en/of zoekt, over personen in mijn bestand, nodig ik uit contact met mij op te nemen.

Op deze site treft u een klein deel aan, van vele jaren speurwerk in allerhande archieven en andere bronnen. Dank aan eenieder van wie ik door uitwisseling of anderszins gegevens heb ontvangen.

In mijn nog steeds groeiende database, komt meer dan 6500 x de naam van AKEN voor, met name in Nederland en Duitsland, maar ook ver daarbuiten. De familienaam komt bij mij voor in de volgende naamvarianten: van Aaken, van Aken, van Ake, van Acken, van Aeken, van Aecken, van Achen, van Arcken, van Aircken, van Akken, van Ocken, van Akkeren, van Ackeren, ab Ake, Ake, Vonaken, Aken, Akens, Ocken, Ackeren en Ackern.

Mijn voorvader is Hendrik van Aken, geboren in 1773 in Millingen (D) en mijn echtgenote Ini van Aken is een nakomeling van zijn tweelingbroer Gerardus. Dit was bij het begin van het genealogisch onderzoek in 1989 niet bekend, maar werd wel een prachtig feit in onze familiehistorie. 

Meestal heb ik meer informatie dan op de website vermeld. Dit heb ik gedaan uit overweging van privacy en ter bevordering van uitwisseling. Gaarne ben ik bereid tot uitwisseling van gegevens, als u eerst zelf gegevens verstrekt. Hoe meer gegevens u verstrekt, hoe meer ik kan verstrekken.

In many cases, I will have more information than the information available on this website. This due to reasons of privacy and to encourage the exchange of information. I am willing to exchange information, if you provide some information first.  The more information you provide, the more information I am able to provide.

Meistens stehen mir mehr Daten zur Verfügung, als auf dieser Website zu finden sind. Dass ist im betreff des Datenschutzes und bevorderung der Austausch der Daten.
Falls sie mir zuerst Ihre Daten schicken, tausche ich gerne Daten mit Ihnen aus. 
Sollten Sie viele Daten zu tauschen haben, werde ich Ihnen auch viele Daten zurück schicken können.De naam is een toponiem en afgeleid van de naam van de Duitse stad Aachen, in Nederland Aken genoemd. In mijn bestand komen ondermeer militairen voor, komende van Aken, welke in hun nieuwe woonplaats VAN AKEN worden genoemd. Een verbinding met de andere Duitse stad Aken aan de Elbe is me niet bekend.
De oudste van Aken's in mijn bestand zijn Hein van Aken, pastoor te Corbeke België, welke leefde tussen 1200 en 1300 en  Antonius van Aken in het Kleefse gebied, geb. vo 1320 en ovl na 1341. Een bekende van Aken is de schilder Jeronimus Bosch.

Naast de vele van AKEN's heb ik nog zeer veel andere namen in mijn bestand.

Mijn speciale interesse
gaat uit naar naar de namen:
Aaftink 13x, Aalbers 25x, Beerntsen 82x, Boerboom 925x,
Bunck 81x, Busch 25, (Cornelissen) van Blokland 110x, Ditters 86x, Fransen 30x, Goossen 98x, Hulzevoort 22x, Kampschreur 165x, Klaver 100x, Kroesen 720x, Lebbink 20x, Lueb 136x, Mijnders 17x, Schrijvers 64x, Tiemessen 405x en Verbrugge 780x.

De genealogische onderdelen van deze site zijn gemaakt met
Pro-Gen, een zeer veel gebruikt  programma waar ik al sinds 1991 mee werk. Het heeft circa 12000 gebruikers, waarvan 30% een actieve gebruikersgroep vormen. Het is ook in andere talen verkrijgbaar.

Opmerkingen hoor ik
gaarne van u.