logo

Henk van Hoof - BBBG Wat is dat?

terug | index

Big Brother Bill Gates

Bijgewerkt: 24 april 2002

George Orwell zal nog gelijk krijgen met zijn boek "1984". Hij heeft zich alleen een beetje in het jaartal vergist. 1984 was zo ongeveer het begin van de hegemonie van het in 1977 opgerichte Mickey-Mousesoft. Ik houd het er nu op dat BBBG zijn zaakjes rond 2009 voor elkaar zal hebben. Orwell schatte het dus zo'n 25 jaar te vroeg. Maar hij heeft zijn boek al in 1949 geschreven. Procentueel zat hij er dus maar 40 % naast.


Wat is er eigenlijk mis met Microsoft?

Een heleboel!
 1. Ze verkopen rotzooi uit de hobbysfeer (wat dat betreft is de naam goed gekozen) alsof het professioneel zou zijn. In de begintijd was dat misschien begrijpelijk maar dat niveau zijn ze nooit ontstegen.
 2. Microsoft doet er alles aan om collega-bedrijven hetzij:
 3. Microsoft doet geen enkele moeite om de ontelbare fouten in hun programma's op te lossen. Ze brengen gewoon steeds nieuwe versies uit. Of, erger nog, ze blijven hun oude zooi met een stalen gezicht onder de vlag van een paar nieuwe gimmicks uitleveren.
 4. Microsoft doet vrijwel niets aan ondersteuning van oudere data. Probeer maar eens om een backup van 5 jaar geleden in te lezen!
 5. Alles gebeurt stiekem achter je rug om. Probeert u van een Word document bijvoorbeeld eens, om er achter te komen welke versie van Word het betreft. Of probeer van een ingesloten plaatje erachter te komen wat voor plaatje dat eigenlijk is; een bitmap, vectorplaatje, jpg etc.
 6. Klanten worden gemangeld tussen alsmaar omvangrijker juridische spinnenwebben en allerlei smerige beveiligingstrucjes. De XP spullenboel is daarvan een triest "hoogte"punt.
 7. De veiligheid van de software is een lachertje. Iedere gek of boef kan zo in uw systemen binnendringen.
 8. Microsoft werkt er al vele jaren systematisch aan om de greep op de computergebruiker alsmaar sterker te maken. Onderdelen van die strategie zijn: het veroveren van niet alleen de markt voor het Operating Systeem, maar ook alle strategische programmatuur, zoals voor tekstverwerking, databases en vooral communicatie via internet en e-mail verkeer. En via hun Hotmail en MSN proberen ze ook nog die communicatie zoveel mogelijk over hun eigen computers te laten lopen.
 9. Met de invoering van XP en productactivering gaan ze nog een grote stap verder: ze zoeken de totale controle over uw systeem. Voor elke wijziging van uw hardware moet u bij hen te biecht om uw licentie te behouden. Bovendien vergaren zij zo nog meer kennis over de configuratie en het gebruik van uw systeem.
 10. Te veel organisaties en individuele personen hebben ervoor gekozen deze troep als standaard te hanteren. De gevaren die aan de veel te grote macht van Microsoft kleven worden nog steeds schromelijk onderschat.

Wat is er eigenlijk mis met Bill Gates?

Een heleboel!
 1. Het is een zakkenvuller van het allerlaagste allooi.
 2. Hij doet er alles aan om zijn ondergeschikten als ratten onder de duim te houden.
 3. Te veel personen en organisaties hebben ervoor gekozen dit te accepteren.
 4. Wist u dat alleen al zijn vermogen groter is dan het bruto nationaal product van geheel Midden-Amerika? Dit is nog nooit eerder vertoond in de geschiedenis van de mensheid. En het einde is nog niet in zicht, nu de Bush Administration het met hem op een accoordje heeft gegooid.
 5. wordt vervolgd...

Enkele links

Spionage via uw index.dat bestanden
De mening van Paul Lutus
Boycott Microsoft
Over XP en Product Activation

terug | index


Dit is een No-Nonsense Site - niet commercieel, geen reclame, geen toeters en bellen.

Hebt u opmerkingen of vragen over de inhoud of opzet van deze site, stuur dan een E-mail naar: h.van.hoof@hccnet.nl