Lekker brood.

Eerste blad
Vorig blad
Volgend blad

Oven bouwen

Stap 8

Na het droogstoken moet de oven leeggehaald worden en aan de binnenkant eventueel een beetje gerestaureerd worden.
Na enige keren in gebruik te zijn geweest is restauratie bijna niet meer nodig.
We controleren de temperatuur van de oven door een ontblootte arm in de oven te steken.
Als men de arm 7 seconden in de oven kan houden voordat het te heet wordt, dan is de temperatuur goed.Men kan ook enkele korenaren in de oven leggen. Deze mogen bruin schroeien, maar niet verbranden.Het brooddeeg kan dan op de schoongemaakte vloer gedeponeerd worden.
Plaats het brood midden in de oven, zo op de vloer of op een stuk bakpapier.
De opening moet dicht gezet worden met een dikke deur die eerst nat gemaakt is.
Het afdichten gebeurt met leem.



» See also: Stap 9

    Begin blad

    De laatste wijzigingen zijn van:17-2-2001.