KLAASJE SCHEFFERS, geboren op 15 april 1880 te Giethoorn, overleden op 26 maart 1963 te Dwarsgracht (Giethoorn), 82 jaar oud, dochter van DIRK SCHEFFERS en WIETSKE DAM.
Klaasje is getrouwd op 14 mei 1904 te Giethoorn met
HARM KRIKKE, arbeider, turfmaker en veehouder, geboren op 27 april 1879 te Verlaat (Steenwijkerwold), overleden op 28 augustus 1960 te Dwarsgracht (Giethoorn), 81 jaar oud, zoon van ROELOF KRIKKE en GRIETJE DROST.
Uit: Hoe stad en streek veranderen. (Opregte Steenwijker Courant 1959)

Harm Krikke en zijn vrouw hebben, nu alweer verscheidene jaren geleden, na ampel overleg en brede beraadslagingen tenslotte het "bijltje" er maar bij neergelegd...
"Och" zo vertelde moeder Krikke van de Dwarsgracht ons, "we hadden misschien nog wel een paar jaar door kunnen "boerken", zeker, en als ik het eerlijk zeggen moet: Harm kan zelfs nu nog niet geheel stilzitten, doch tenslotte moet er eens een punt achter gezet worden, tenminste, als je nog enkele jaren van een welverdiende rust wilt genieten. Harm is nu tachtig en ik zelf heb de negen-en-zeventig al even achter mij liggen, kijk, en dan moet je er een keer van kunnen afzien... ik heb altijd met plezier gewerkt, mijnheer, met veel plezier zelfs. Toen we begonnen, Harm en ik hadden we het niet breed. Weelde was een woord dat we niet begrepen. En, het is misschien gek, doch we hadden er ook geen verlangen naar. Als we maar enz.

Uit dit huwelijk:

INDEX


HOME © 1987-2002 Johan Gaal TOP