Website is in bewerking

Deze site bevat genealogische gegevens van diverse families. De oorsprong van deze families ligt in de omgeving van Amersfoort, Ede, Veenendaal en in gemeenten welke zijn gelegen in de Hoeksche Waard en op de Zuidhollandse eilanden Voorne en Putten, zoals Brielle en Oostvoorne. Verder bevat deze site afbeeldingen van documenten en foto's van deze genealogische gevens maar ook foto's die ik om verschillende redenen gewoon mooi of leuk vind.

 

Pril geluk van m'n ouders aan de Schelpenweg in Oostvoorne. De 1e schoenmakerij. Mijn ouders omstreeks 1936. 1e schoenmakerij aan de Schelpenweg in Oostvoorne. Mijn vader met een alom bekende voetballer en sportjournalist.

 

Jan Dirkse is den 11 october 1708 op attestatie van Ede aangenomen en naar Zeist vertrokken op onbekende datum. (Bron: RA Utrecht, lidmatenregister Ger. Kerk Driebergen)
Dit is de eerst bekende aantekening voor de aanname dat de naam "Van Maanen", waarmee wij in de burgerlijke stand staan geregistreerd, afkomstig is van het buurtschap Manen. Jan Dirkse en zijn nakomelingen noemen zich vanaf dit moment allemaal Van Ma(a)nen. Het buurtschap Manen is onderdeel van de gemeente Ede.