Softwarepakket Adlib Plus  
Leverancier   Adlib Information Systems BV
leverancier in Nederland Adlib Information Systems BV e-mail informatie aanvraag
Pakketcategorie combisysteem van:
bibliotheek- en museumsystem
bibliotheek- en archiefsysteem
 
Doelgroep (middel)grote musea, bibliotheken en informatiecentra, die meerdere collecties Media, object, record management
gebruikersgroep Adlib Gebruikersgroep http://www.adlibgebruikers.nl/
Aantal implementaties 700 in Nederland 500 buiten Nederland
Modules Bibliotheek en/of Archief en/of Museum  
Aanvullende hard/software Bibliotheek, Archief, Museum, Internet Server, Tijdschriften, Uitleenmodule, Bestelmodule  
Concept    
Besturingssysteem Windows 98, NT, 2000 en Windows XP  
Ontwikkelomgeving?taal

Als ontwikkelplatform maken wij gebruik van Microsoft Visual Studio.
oude software is in C++,
de nieuwere modules in C#, (Microsoft .NET) geschreven

 
Platform    
Database Adlib, MS SQL server, Oracle 10g, mySQL  
Taal pakket / handleiding Nederlands  
Onderhoud / updates      
Prijsindicatie   Afhankelijk van de configuratie en het aantal licenties  
Test informatie niet beschikbaar  

Profiel
Pakket
ADLIB Plus is de ge´ntegreerde combinatie van ADLIB Bibliotheek Standaard en ADLIB Museum Standaard of van ADLIB Bibliotheek Standaard en Adlib Archief.
ADLIB PLUS maakt het beheer van verschillende typen collecties van objecten, documenten en beeldmateriaal in één geïntegreerd informatiemanagementsysteem kunnen worden ondergebracht. Er kunnen allerlei koppelingen tot stand gebracht worden tussen de catalogusmodule met de collectiegegevens en modules als Conservering, Bruiklenen, Personen & Instellingen en Thesaurus, die in ADLIB PLUS geïntegreerd zijn. ADLIB Plus is voorzien van de ADLIB tools.
De Adlib applicaties worden gekenmerkt door een hierarchische structuur, die niet alleen in de thesaurus is terug te vinden maar ook in de verschillende niveaus van de beschrijvingen.
In Adlib Museum kunnen objectbeschrijvingen aan gedigitaliseerde afbeeldingen van de betreffende objecten gekoppeld worden. Voor instellingen die hun catalogus via Internet (of intranet) willen aanbieden is de ADLIB Internet Server ontwikkeld. Deze module bevat een volledig zelf te definiëren zoekoptie en manier van weergeven van de zoekresultaten, zodat men controle heeft over welke data toegankelijk zijn voor het publiek en welke niet.

Leverancier
Adlib Information Systems is de leverancier van database management en information retrieval pakketten, inclusief bibliotheek, museumen thesaurusapplicaties. AIS richt zich speciaal op de cultureel erfgoed sector en heeft inmiddels meer dan 1300 klanten in meer dan 25 landen. Naast het hoofdkantoor in Utrecht zijn er dochterondernemingen in Engeland, Duitsland en Australië en dealers in België, Frankrijk, Griekenland en het Midden-Oosten.