Biografische informatie

Mijn naam is Joop Pison, geboren in Leiden, gehuwd met Annie Kockelkoren geboren 7 januari 1952 te De Zilk (Gemeente Noordwijkerhout) en wij hebben 2 twee kinderen (geboren te Ferwerderadeel te Friesland)en twee kleinkinderen. Mijn opleiding is: HBO Arbeidsmarkt Politiek /Personeelsbeleid.

Na twee jaar LTS-schilderen hield ik de school voor gezien en gedurende 9 jaar heb ik mij bezig gehouden met het levensmiddelenvak bij  logo ah.gif (614 bytes), spar-logo-lrg.gif (6246 bytes) , De Gruyter logo.jpg (8179 bytes), en de voedingsmiddelen-industrie en was daarnaast ook actief in de Ondernemingsraad, Centrale Ondernemingsraad van Wessanen en binnen de Vakorganisatie FNV.jpg (1350 bytes). Daarbij vertegenwoordigde ik de FNV in diverse gremia. (WWV/RWWcie, WSW cie)

Gedurende de 5 jaar die daarop volgden had ik een begeleidende rol bij het opleiden van schilders (onder andere binnen werkgelegenheidsprojecten) en volgde ik de opleiding MBO AP/PB te Groningen (Hogeschool Haarlem).

Sedert 1986 houd ik mij bezig op het terrein van de arbeidsmarkt, de arbeidsbemiddeling en opleidingen/personeelszaken. Bijzondere ervaring heb ik opgedaan in de bouw als ook de overheid en de semi-overheid. Tenslotte heb ik in 1990 de HBO AP/PB opleiding te Den Haag (eveneens aan de Hogeschool Haarlem) afgerond.

In de afgelopen periode heb ik een aantal reorganisaties meegemaakt en heb daarmee een schat aan kennis en ervaring opgedaan.

Als consulent en adviseur richt ik mij specifiek op het gebied van arbeids- en personeelszaken, werkgelegenheidsprojecten en outplacement. Bij o.a.,   ERA Bouw, AV_TOTAAL_kl.gif (81184 bytes), logoGemeentewerken Rotterdam.gif (1728 bytes), logo-DBM.gif (3616 bytes),Arbeidsvoorziening en Kliq logo.gif (768 bytes), aannemersbedrijf waar ik de als coördinator P&O de afdeling Personeel beheerde (voor een bedrijf met een omvang van 160 medewerkers). Dat was een één-persoons allround P-functie, met alle diversiteit. Vanaf september 2003 was ik beleidsmedewerker bij de werkgeversorganisatie OBN. logo OBN.gif (4237 bytes) was dé branche organisatie voor bestratingsbedrijven in Nederland. Nu ben ik vanaf 2014 adviseur eerstelijns cao, arbeidsrecht en sociale zekerheid bij Bouwend Nederland. Dé branche organisatie in de bouw en infra. Tevens was ik gedurende lange tijd lid van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling) met het vakgebied Human Resources Management) .

In genoemde vakgebieden heb ik coördinerende en contactuele werkzaamheden verricht in contact met organisaties op het gebied van scholing, volwasseneducatie, etnische groeperingen, arbeidsvoorziening, KLIQ, gemeentelijke, werknemers- en werkgeversorganisaties.

Mijn contacten zijn zowel op de werkvloer als hoger-management en ook naar buiten gericht. (Rekening houdend met de steeds weer veranderende omgeving.) (Multi Level hetgeen ik attractief vind.)

Hierdoor ben ik vertrouwd geraakt met het pragmatisch en mensgerichte uitvoerend en projectmatige werk.

Door anderen word ik omschreven als: selfmade, doorzetter, die veel tijd en energie heeft gestoken in zijn eigen ontwikkeling. (integer, enthousiast, collegiaal, welbespraakt, openhartig, vriendelijk.)

Mijn flexibele instelling is onontbeerlijk gebleken om mij in staat te stellen steeds nieuwe situaties aan te kunnen.

Ik kan omgaan met personen van diverse niveau's en mede daardoor doelen in korte tijd realiseren.

 

Terug naar mijn:  home.gif (8122 bytes)PAGE hoofdpagina.

Free counter and web stats

updated 6 mei 2017 copyright.gif (7684 bytes)