Zalmrillettes

Een recept dat ik Cas Spijkers heb zien maken tijdens een kookdemonstratie die ik heb bijgewoond in restaurant De Swaen

Aantal personen:
2

Bereidingstijd:
10 à 20 minuten

Ingrediënten:
100 gram verse zalm, 100 gram gerookte zalm, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel bieslook, 1 theelepel mosterd, citroensap, 4 takjes dille, 1 potje zalmeitjes, peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de zalm gaar in water met zout. Laten afkoelen. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes. Schep gekookte zalm in een kom. Duw visvlees zachtjes los. Voeg gerookte zalm toe. Roer mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterd en citroensap erdoor. Maak op smaak met peper en zout.

Serveertips:
Maak mooie quenelles met behulp van 2 eetlepels. Garneer met takje dille en zalmeitjes

Variatie:
Neem 2/3 verse zalm, gepocheerd in water met zout en azijn, 1/3 gerookte zalm in blokjes, 2 eetlepels crème fraîche met bieslook, zout en peper

Terug naar receptenpagina