Kip in het pannetje

Een lekker pittig en simpel kipgerecht, dat ik ooit aan een verjaardag heb "overgehouden".

Aantal personen:
2

Bereidingstijd:
10-20 minuten

Ingrediënten:
2 enkele kipfilets, 1 a 2 eetlepels olie,1 ui, 6 eetlepels ketjap manis, kopje water, 1 klein bekertje slagroom, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 eetlepel tomatenketchup en sambal naar smaak.

Bereidingswijze:
de kipfilet in stukjes snijden en samen met de ui in de olie bakken; ketjap manis, kopje water, bruine suiker, tomatenketchup en sambal tot sausje roeren en verwarmen. Bij de kip voegen. Daarna bekertje slagroom toevoegen en nog even samen doorwarmen en laten binden.

Wijnadvies:
drink hier eens een Tokay Pinot Gris uit de Elzas bij. Bijvoorbeeld de Tokay Pinot Gris van "Baron de Hoen". Te koop bij Albert Heijn voor f 13,95.

Terug naar receptenpagina