Kipfilet met boursin
Een makkelijk kipgerecht. Bron: een kookkalender van Julie Duijker, de vrouw van Hubrecht Duijker.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
10-20 minuten
Ingrediënten:
400 g kipfilet; 2 à 3 eetlepels olie; 100 g boursin; 1 ei.
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets snel aan alle kanten goudbruin en gaar. Haal ze met eenschuimspaan uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje. Klop de boursin
op met het ei en giet het mengsel over de kip. Zet de schaal onder een hete grill gedurende ongeveer 5 minuten.
Wijntip:
Ondanks het Franse van de kaas toch een Spaanse witte wijn, uit de Rioja.
Variatietip:
Mijn oma smeerde kipschnitzels in met boursin. Vervolgens werden deze opgerold en gaar gebakken.
Terug naar receptenpagina |