Moussaka

Supergemakkelijk moussakarecept. Stond in de Tip Culinair als succes-recept van de redactie.

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Ingrediënten:
4 el olijfolie; 1 gesnipperde ui; 500 g lamsgehakt; 1 blikje tomatenpuree (140 g), 2 dl runderbouillon; 2 tl kaneel; 2 in plakken gesneden aubergines; 2 eieren; bekertje crème fraîche (125 ml), 1 tl verse tijmblaadjes

Bereidingswijze:
In 2 el olijfolie de gesnipperde ui met de lamsgehakt omscheppend rul bakken. Blikje tomatenpuree, runderbouillon en kaneel toevoegen en in 10 minuten zachtjes laten stoven. In 2 el olijfolie de in plakken gesneden aubergines 5 minuten rondom bruinbakken. De eieren met bekertje crème fraîche en verse tijmblaadjes loskloppen. In ovenschaal om en om lagen maken van aubergine, gehaktmengsel en crème fraîchemengsel. In midden van oven op 200 graden 30 minuten bakken.

Serveertips: Lekker met een salade

Terug naar receptenpagina