Varkens- en ossenhaas met krabsaus

Een recept van restaurant "De Lamme Goedzak" in Noorwijk aan Zee, ooit prijsgegeven aan TIP Culinair

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Ingrediënten: 1 blikje krab (nettogewicht ca. 170 g); 1 blikje mango (nettogewicht ca. 300 g); 1 blikje ananas op eigen sap (nettogewicht ca. 225 g); 1 varkenshaasje (ca. 200 g); 200 g ossenhaas; zout; 1 ui; 1 gemberbolletje; 100 g gepelde hollandse garnalen; 25 g boter of margarine; 4 el tomatenketchup; 2 el ketjap manis; 2 el triple sec (likeur); 1/4 l slagroom

Voorbereiding:
Krab, mango en ananas laten uitlekken. Vlees in kleine stukjes snijden. Bestrooien met zout. Ui fijn snipperen. Krab, mango en ananas in kleine stukjes snijden. Gember fijn snipperen. Garnalen afspoelen en laten uitlekken.

Bereidingswijze:
Boter verhitten. Vlees met ui in ca 2 min. rondom bruinbakken. Toevoegen: krab, mango, ananas, gember, garnalen, tomatenketchup, ketjap, likeur en slagroom. Aan de kook brengen. Ca. 10 min. zachtjes laten inkoken tot saus gebonden is. Op smaak brengen met zout.

Serveertips:
Lekker met rijst of stokbrood en ijsbergsla

Terug naar receptenpagina