Zalmfilet uit de oven
Bron:
Smulweb; afkomstig van de homepage van kwisienclaartje
Aantal personen:
2
Bereidingstijd:
10-20 minuten
Ingrediënten:
2 zalmfilets van ongeveer 2 ons, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel aceto balsamico
Voorbereiding:
Meng de olijfolie en balsamico azijn door elkaar en besprenkel hiermee de vis aan beide zijden ongeveer een half uurtje voor de ovenbereiding
Bereidingswijze:
Leg de vis in een ovenschaal en grilleer hem eerst ca. 7 minuten aan de ene kant en dan ca. 7 minuten aan de andere kant. De bereidingtijd zou wat af kunnen wijken naar gelang de dikte van de zalmfilet. Ik ga uit van ca. 14 minuten voor een filet die op de dikste plaats ongeveer 1,5 tot 2 cm dik is.
Variatietip:
2 eetlepels Kikkoman sojasaus mengen met 2 theelepels balsamico azijn
Terug naar receptenpagina |