Banaan-noten clafoutis

Dit recept heb ik een aantal jaren geleden gemaakt op de cursus Internationaal Zomerbuffet van het Nederlands Zuivelbureau. Niet alleen geschikt als buffetgerecht, maar ook lekker als toetje.

Bereidingstijd:
30-60 minuten

Ingrediënten:
100 g walnoten; boter voor het invetten van de schaal; 100 g bloem; 2 eetlepels basterdsuiker; mespunt zout; 2 eieren; 2 dl melk; 3 bananen; 2 eetlepels banaanlikeur; poedersuiker.

Voorbereiding:
Hak de walnoten grof. Rooster ze ca. 3 minuten in een droge koekenpan en laat ze direct daarna afkoelen op een bord. Beboter een ondiepe ovenschaal royaal met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze:
Zeef de bloem samen met de basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en breek daar de eieren in. Schenk de helft van de melk er bij en klop het mengsel door elkaar. Voeg de rest van de melk toe en klop het geheel tot een glad beslag. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Sprenkel er likeur over en verdeel dan de noten over de banaan. Schep het beslag over de banaan. Zet de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.

Serveertips:
Neem de schaal uit de oven en laat de clafoutis iets afkoelen. Bestrooi hem met poedersuiker. Serveer het gerecht lauwwarm of afgekoeld.

Terug naar receptenpagina