Broccolitaart met cashewnoten en paprika

Lekkere vegetarische quiche, die ik speciaal voor mijn "vegetarische" nichtje heb verzonnen.

Bereidingstijd:
30-60 minuten

Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg of blikje croissantdeeg; 300 g broccoliroosjes; 100 g cashewnoten; 1 ui; 1 rode paprika; paneermeel; 4 eieren; 1/8 liter slagroom of room culinair; 1 flinke eetlepel bouillonpoeder; 150 g gemalen oude kaas.

Hulpmiddelen: Quichevorm met een doorsnee van 22 cm

Voorbereiding; Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoliroosjes in 4 a 5 minuten gaar en spoel ze koud na met water. Fruit de gesnipperde ui met de in blokjes gesneden rode paprika ca 5 minuten. Hak de cashewnoten grof.

Bereidingswijze:
Bekleed een taartvorm met de uitgerolde plakjes bladerdeeg of croissantdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel en wat van de geraspte kaas. Verdeel de broccoliroosjes erover. Vervolgens de gefruite ui met paprika en tenslotte de cashewnoten. Schenk 4 eieren losgeklopt met de slagroom, de bouillonpoeder en de rest van de kaas (Old Amsterdam is erg lekker) erover. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden in 35 minuten gaar en bruin.

Terug naar receptenpagina