Makreel-vistaart

Eenvoudig en snel te maken hartige taart. Bron: Tip Culinair

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Ingrediënten:
1 grote ui; 1 el boter of margarine; 100 g gesneden ontbijtspek; 1 teentje knoflook; 2 blikjes makreel (nettogewicht 200 g per stuk); 2 eieren; 2 el melk; zout; peper; 1 tl kerriepoeder; 1 blikje croissantdeeg (nettogewicht 230 g); 2 el paneermeel; 100 g geraspte kaas.

Hulpmiddelen:
Springvorm met een doorsnee van 22 cm

Voorbereiding:
Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Spek 5 minuten bakken. Ui 2 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Makreel afgieten. Graatjes en velletjes verwijderen. In grove stukken verdelen. In kommetje doen: eieren, melk, zout, peper en kerriepoeder. Door elkaar roeren. Springvorm (doorsnee 22 cm) invetten.

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Springvorm bekleden met croissantdeeg met opstaande rand van 2 cm. Bodem bestrooien met paneermeel. Makreel en ui-spekmengsel erover verdelen. Eimengsel erover schenken. Kaas erover strooien. Een richel onder midden van oven taart in 40 minuten gaarbakken.

Serveertips:
Lekker met tomatensalade. In plaats van makreel uit blik kan je ook verse gestoomde makreel gebruiken.

Terug naar receptenpagina