Pittige kruidentaart

Een verrukkelijke hartige taart op basis van hetzelfde mengsel dat je bij verse asperges geeft: ham, gekookte eieren en peterselie. Ik heb dit recept uit de Tip Culinair en sindsdien is het een van mijn favoriete hartige taarten. In puntjes gesneden kun je hem ook als borrelhapje geven.

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Ingrediënten:
3 eieren; 3 plakjes diepvries bladerdeeg; halve eetlepel bloem; 100 g gesneden ham; 1 kuipje paturain met kruiden (80 g); snufje (selderij)zout; peper; half bosje peterselie

Hulpmiddelen:
Taartvorm van 22 cm doorsnee

Voorbereiding:
2 eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Lage taartvorm (22 cm) invetten. Met bloem aanrecht en deegroller bestuiven. Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap, ongeveer 2 cm groter dan vorm. Hiermee vorm bekleden. Ham in smalle reepjes snijden. Gekookte eieren in kleine stukjes snijden. Boven kom 1 ei breken. Toevoegen: ham, stukjes ei, paturain, selderijzout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Over bladerdeegbodem ham-eimengsel verdelen. Op rooster in midden van oven taart in 25 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertips:
Lekker met een salade en een glaasje Pinot Blanc.

Terug naar receptenpagina