Indische gehaktballetjes

Lekker als borrelhapje, maar ook als hoofdmaaltijd met rijst, pindasaus en komkommer
Dit recept is afkomstig uit het Bezuinigingskookboek van Marjan Berk en Jeroen Krabbé.

Bereidingstijd:
10-20 minuten

Ingrediënten:
500 g rundergehakt; 1 volle hand geraspte kokos; een scheut ketjap; 1 uitgeperste knoflookteen; een paar theelepels sambal (hoeveelheid naar smaak; ik vind zelf altijd dat sambal manis of sambal brandal een lekkere smaak aan de balletjes geeft. Sambal manis is niet zo heet, daar kan je best wat meer van nemen); paneermeel; olie om in te bakken

Bereidingswijze:
Gehakt aanmaken met bovenstaande ingrediënten. Houd wat kokos over om dat te vermengen met het paneermeel. Draai nu kleine balletjes van ca 1 a 1,5 cm middellijn. Rol de balletjes door het paneer/kokosmengsel, verwarm de olie en braad de balletjes. Schud ze geregeld om, aangezien ze anders aankoeken.

Serveertips:
Warm of koud serveren.

Terug naar receptenpagina