Pindasaus

Net als de Indische gehaktballetjes is dit recept afkomstig uit het Bezuinigingskookboek van Marjan Berk en Jeroen Krabbé (zie elders op de receptenpagina).

Bereidingstijd:
10-20 minuten

Ingrediënten:
2 à 3 eetlepels pindakaas; 1 knoflookje uit de knijper; 1 eetlepel bruine suiker; wat citroensap; scheutje melk; scheutje ketjap; 2 theelepels sambal brandal; 1 klein gesnipperd uitje; wat boter of margarine.

Bereidingswijze:
Ui zeer fijnhakken en in een klein steelpannetje fruiten in de boter of margarine. De pindakaas er voorzichtig - op een zeer laag gas - doorheen roeren. We voegen er, zodra de pindakaas gesmolten is de ketjap, suiker, citroensap en sambal aan toe. Nu voegen we al roerende kleine scheutjes melk aan de pindakaas toe, en brengen we de massa op de door u gewenste dikte. Knijp er nu de knoflook in uit, roer nog even, en proef vooral. U kunt het zo zacht of scherp maken als u wilt.

Serveertips:
Lekker bij de Indische gehaktballetjes

Terug naar receptenpagina