Zalmmousse

Afgelopen zomer hebben we met alle bewoners van de Spreeuwenplaats op straat een barbecue georganiseerd. Eén van de buren had voor die gelegenheid een zalmmousse gemaakt, die héél erg lekker was. Hieronder volgt het recept.

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Ingrediënten:
1 groot of 2 kleine blikken (rode) zalm, 4 blaadjes witte gelatine, 2 dl mayonaise, bekertje zure room, eetlepel citroensap, theelepel mosterd, eetlepel kappertjes (fijn), eetlepel fijngehakte zoetzure augurken, snufje cayenepeper, paar druppeltjes worcestersaus, citroenrasp

Bereidingswijze:
Week de gelatine ongeveer 10 minuten in een beetje koud water. Oplossen in een beetje warm water. Intussen mayonaise vermengen met zure room, mosterd, citroensap, rasp, augurken, kappertjes en kruiden. De opgeloste gelatine erdoor roeren. De uitgelekte zalm van velletjes en graten ontdoen, zeer fijn maken en door de mayonaise roeren. Overdoen in een ijskoude vorm. Eén dag of minder in de koelkast om op te stijven.

Terug naar receptenpagina