Courgette-avocadosoep
Bron:
Dit recept heeft een paar jaar geleden in de Tip Culinair gestaan als winrecept. Sindsdien hoort het tot mijn favoriete soepen. Echt heel lekker en die roze garnaaltjes staan prachtig bij het zachtgroene van de soep.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Ingrediënten:
2 courgettes, ongeschild, in blokjes; 1 l kippenbouillon (van tablet); 2 rijpe avocado's; 1 1/4 dl slagroom; zout; peper; 1-2 el citroensap; 150 gram hollandse garnalen of gerookte zalmsnippers.
Bereidingswijze:
Courgettes in bouillon aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten laten koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Avocado's ook pureren en met slagroom door soep roeren. Soep goed verwarmen en met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Voor serveren garnalen of gerookte zalm erdoor roeren.
Serveertips:
Hoewel dat niet in het oorspronkelijke recept stond vind ik het zelf erg lekker om nog een flinke scheut droge sherry toe te voegen.
Dit recept is voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht (270 kcal) of 8 personen als voorgerecht (135 kcal).
Terug naar receptenpagina |