Mexicaanse maïssoep

Een soep die ik een aantal jaren geleden heb gemaakt tijdens een kookookcursus van het Nederlands Zuivelbureau. Erg lekker!

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
30-60 minuten

Ingrediënten:
1 ui; 1 teentje knoflook; 1 kleine groene paprika; 1 rode chilipeper; 1/4 bosje peterselie; 1/2 eetlepel maïzena; 2 eetlepels olijfolie; 1 blikje maïs (netto 230 g); 2 dl melk; 1 1/2 kippenbouillontablet; 1 dl slagroom (of room culinair); zout; 40 g geraspte oude kaas (ik vind zelf Old Amsterdam het lekkerst).

Voorbereiding:
Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika klein. Snijd de chilipeper overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Maak de maïzena aan met een lepel water.

Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui en de knoflook in ca. 2 minuten goudbruin. Pureer de maïs met het vocht, de ui, de knoflook en de aangemaakte maïzena in de foodprocessor. Verhit de tweede eetlepel olie en fruit hierin de paprika en de chilipeper ca. 3 minuten. Voeg dan de maïspuree, de melk, de bouillontabletten en 2 1/2 dl water toe en breng de soep al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Meng er de slagroom door en maak de soep zonodig op smaak met wat zout. Roer er vlak voor het serveren de geraspte kaas en de peterselie door.

N.B. Bij gebruik van room culinair (minder vet dan slagroom) hoef je geen maïzena te gebruiken. Room culinair heeft al een bindende werking.

Terug naar receptenpagina