Pinda-maïssoep
Een lekker pittig soepje uit de Allerhande
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Ingrediënten:
1 ui; 1 el olie; 1/2 theelepel kerriepoeder; 3 el bloem; 2 1/2 el pindakaas (of pindakaas met sambal of sesam); 2 kruidenbouillontabletten; 2 1/2 dl melk; 1 el ketjap manis; 1 blikje mais (nettogewicht ca. 300 g); 4 takjes peterselie; zout, peper, sambal oelek.
Bereidingswijze:
Ui pellen en snipperen. In een (soep)pan olie verhitten en ui hierin ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Kerriepoeder erdoor roeren en even meebakken. Bloem erdoor roeren en even zachtjes meebakken. Pindakaas erdoor roeren. 2 dl water toevoegen en op een hoog vuur aan de kook brengen, vuur laag zetten en alles tot een gladde massa roeren. Nogmaals 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en gladroeren. Toevoegen: 3 1/2 dl water, bouillontabletten, melk en ketjap. Soep al roerende opnieuw aan de kook brengen en met deksel schuin op de pan ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Maïs afgieten en door de soep roeren. Peterselie erboven fijn knippen. Soep op smaak brengen met zout, peper en sambal. Soep over 4 kommen verdelen.
Serveertips: Serveren met kroepoek. 240 cal. per persoon
Terug naar receptenpagina |