Handige vis

Een makkelijk visrecept met een verrukkelijke saus. Ik heb dit recept ooit uit de NRC gehaald.

Aantal personen:
4

Bereidingstijd:
langer dan 1 uur

Ingrediënten:
800 g kabeljauwfilet; 250 g champignons; 1 blikje champignonsoep (40 cl); 1 pakje boursin (80 g); 1 potje zure room (125 ml); eventueel enkele eetlepels fijngesneden peterselie, bieslook of dille; zout en peper.

Bereidingswijze:
Leg de filets naast elkaar in een ruime ovenschaal, bestrooi de vis eerst met zout en versgemalen witte peper en vervolgens met de verse groene kruiden. Wrijf de champignons schoon met een vochtig doekje, snijd ze in niet te dunne pakjes en bedek daarmee de vis. Maal met een staafmixer of keukenmachine de inhoud van het blikje soep, het pakje boursin en het bekertje zure room enkele tellen tot alles zich goed heeft vermengd. Giet dit mengsel over de visfilets, dek de schaal af met zilverfolie en schuif hem een uurtje in een voorverwarmde (225 graden) oven. Kijk na drie kwartier hoe het er mee staat. De saus is vrij dun (vanwege het vocht in de champignons), hetgeen kan worden ondervangen door de folie het laatste kwartier te verwijderen, en vraagt om wat droog gekookte witte rijst.

Terug naar receptenpagina