Paul Verhoeven Box
Indies Home Entertainment (1971)
Documentary, Suspense/Thriller, War
In Verzameling
#335
5*
GezienNee
8714025508190
639 min. The Netherlands / Dutch
DVD  2   16

Bevat de volgende films:

Soldaat Van Oranje (149 min - 1977)
Soldaat van Oranje, de film naar de gelijknamige bestseller van Erik Hazelhoff Roelfzema, geeft een dynamisch beeld van Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Student Erik Lanshof, gespeeld door Rutger Hauer, is in 1939 aanvankelijk onbezorgd over de toekomst. De ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Als op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.

Turks Fruit (96 min - 1973)
Turks Fruit is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers. De film die de tongen losmaakte in de jaren 70 en zorgde voor volle bioscoopzalen. In 1999 werd Turks Fruit op het Nederlands Filmfestival uitgeroepen tot beste Nederlandse film van eeuw.

Keetje Tippel (95 min - 1975)
De heftigheid, het vuil, maar voor welgestelde burgers ook de mooie kanten van het leven in het Nederland van de 19e eeuw vormen de spectaculaire achtergrond voor deze aangrijpende film. We volgen de dramatische stappen op de levensladder van Keetje Tippel. Net als zoveel arme mensen uit die tijd trekt haar familie van het platteland naar de grote stad en verpaupert daar nog verder.

De Vierde Man (98 min - 1983)
Na een lezing uit eigen werk in een klein stadje aan de kust mist de schrijver Gerard R. de laatste trein terug naar de grote stad A., waar hij woont. De beeldschone Christine neemt hem in haar cabriolet mee naar een luxueus huis aan het strand. Dan komt haar minnaar ten tonele en wordt alles anders...

Wat Zien Ik!? (81 min - 1971)
Blonde Greet is een opvallende en goedgebekte hoer in de Amsterdamse rosse buurt. Zelf noemt ze zich liever 'sociaal werktster', want ze is gespecialiseerd om in delicate gevallen een kordaat handje te helpen. Haar klanten zijn de heren die met een extra service (een verkleedpartij, een prettig pak slaag of een lichte vernedering) verwend willen worden.

Extra: Nou, Dat Was Het Dan! (120 min - 2005)
In 1980 gaat journalist Ruud den Drijver in de clinch met de twee beruchtste regisseurs van Nederland: Paul Verhoeven en Wim Verstappen. Het wordt een volledig uit de hand lopend dubbelinterview over o.a. pijpen en filmkunst. Vijfentwintig jaar later (helaas is Wim Verstappen dan net overleden) ontmoeten Den Drijver en Verhoeven elkaar weer tijdens het filmfestival van Cannes.
Editie gegevens
Release Datum 8-12-2005
Verpakking Slip Case
Beeldverhouding 1.66
1.78
Geluidssporen Dutch DD (Dolby Digital) Mono
Dutch Dolby Digital 5.1
Dutch Dolby Digital Stereo
Lagen Enkelzijdig, Dubbellaags
Aantal Disks/Banden 6
Persoonlijke Gegevens
Aanschafdatum 11-8-2009
Eigenaar MV
Winkel Hubert
Aanschafprijs € 26,00
Conditie Excellent

Materiaal
Disc 06 Cast Interviews
Making Of...