Den Burg 1622-1830: Huizen, huiseigenaren en bewoners

Op 10 februari 2018 is het boek “Den Burg 1622-1830: Huizen, huiseigenaren en bewoners” van Thijs en Miriam Klaassen verschenen. Hierin beschrijven zij de bewoningsgeschiedenis van elk huis dat in die periode in Den Burg stond. Van de opeenvolgende huiseigenaren worden niet alleen de namen vermeld, maar er wordt ook veel aanvullende informatie uit uiteenlopende archieven gegeven. Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden waarin de betrokken personen leefden.

Deze publicatie is het resultaat van tientallen jaren onderzoek. Door informatie uit allerlei bronnen te combineren, bleek het mogelijk om van de meeste huizen de eigenaren te achterhalen tot vroeg in de zeventiende eeuw.

Het boek is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontstaansgeschiedenis van het dorp Den Burg, maar ook voor genealogisch geïnteresseerden van wie de voorouders in Den Burg woonden. Het is voorzien van een naamregister met meer dan zesduizend vermeldingen, zodat gemakkelijk kan worden opgezocht wie in welk huis woonde.

Bestellen

Het boek heeft een omvang van 552 bladzijden en is uitgegeven in een kleine oplage in eigen beheer. Het kost 45 euro (excl. eventuele verzendkosten) en is verkrijgbaar bij de auteurs en het Open Boek in Den Burg.

Het boek kan besteld worden door een e-mail te sturen. De verzendkosten bedragen momenteel €5,75 voor één, twee of drie boeken. Zodra de betaling binnen is, zullen we het binnen enkele dagen toesturen.

ISBN: 978-90-903073-8-1
EAN: 9789090307381

Een klein voorproefje:

2 september 2018