Watersportvereniging VADA

’t Taftje

 

 

Jaarplan 2018

 

 

De Taftje roadmap voor het roeijaar 2018

 

Motto van 2018: de Taftist staat in zijn Kracht

 

 

We willen komend jaar lekker roeien. En we weten: lekker en succesvol roeien is een Keuze!

 

We moeten beseffen dat het roeien en het Taftje-gevoel diep in ons DNA zitten.

Hierbij gaan we ook helemaal mee met onze tijd met het concept van Flexplekken: geen vaste roeiplek meer, maar elke zaterdag op zoek naar een vrije roeiplaats die goed bij je past.

 

Met betrekking op onze roeitechniek gaan we in 2018 voor de Quick wins en in de eerste plaats richten we ons op het plukken van het Laaghangende fruit. Daarvoor zal een Task force worden opgericht.

 

De bemanning van de boot staat daarbij centraal. Voordat we het water opgaan gaan zorgt de stuurman ervoor dat iedereen Aligned is.

 

Zodat alle Neuzen dezelfde kant op staan en iedereen hetzelfde Target heeft.

 

En denk erom: Fouten maken mag, nee…fouten maken moet! Daar leren we van.

 

We hechten dan ook veel waarde aan het geven van Feedback. Feedback van de stuur tijdens het roeien. Feedback van elkaar na afloop. Feedback zien wij dan ook altijd als een cadeautje.

 

Daarbij is Transparantie de sleutel tot ons succes.

 

En niet vergeten…… het gaat om focus, focus, en nog eens focus.

 

Ook gaan we in 2018 Agile roeien. In kort-cyclische sprints varen we tot de papierfabriek en terug. Daar worden we lekker moe van en daarbij laveren we uiterst wendbaar over de Rijn en tussen de kribben.

 

Hierbij richten we ons heel duidelijk op de Stip op de horizon. En dat is: het terras van Vada

 

De Definition of Done is dan ook heel duidelijk: zitten op een stoel met een glas bier en bitterballen voor je neus.

 

Dit alles past ook uitstekend in het Lean gedachtengoed. We doen alléén datgene wat goed voor ons is, wat toegevoegde waarde heeft en we gaan verspilling tegen. Dus we kijken wel uit om met het bier te morsen. Dat wordt vakkundig in het keelgat gegoten.

 

Hierbij voeren we uiteraard een Clean desk policy. Na afloop zetten we alle lege glazen netjes terug op de bar.

 

Als we tegen bepaalde Uitdagingen aanlopen, dan zullen we daar meteen een meeting voor Inschieten. We doen ons uiterste best om alle mogelijke Impediments te Mitigeren.

 

Trouwens…. een Brainstorm met bier en bitterballen kan daarbij heel goed helpen.

 

Als iedereen voldoende Participeert kunnen we daarmee zorgen voor voldoende Draagvlak, ook al zitten we op het Snijvlak van ontspanning versus technische optimalisatie.

 

Wij denken altijd in Oplossingen, waarbij de échte Taftist zoveel mogelijk Out of the box denkt.

 

Tevens houden we de Balans tussen ’t Taftje en Prive goed in de gaten. Want ’t Taftje is leuk, het mag nooit allesoverheersend gaan worden. Wij zijn de ‘Hardroeiende’ Taftisten, maar er zijn grenzen.

 

Ten behoeve van de communicatie met onze Environment en stakeholders hebben we onze website. Deze bevat inspirerende, unieke en relevante Content.

 

Verder blijven we investeren in onze Persoonlijke groei

 

Belangrijkste: Roeien bij ’t Taftje is een Holistische beleving. Waarbij we het allerbeste uit onszelf halen. En wat we ook doen, ook in 2018 blijven we dicht bij onszelf.

 

Zo wordt 2018 een fantastisch roeijaar.