Roeiploeg 't Taftje

Lekker roeiend op de Rijn 

 

 

 

 

 

Actueel / Nieuws

 

 

 

 

 

Agenda

 

Roeien

Elke zaterdag om 10.00 uur.

 

23 Mei 2020

Roeien door Amsterdam

 

September / Oktober 2020

Culturele beleving

 

December 2020

Kerstbijeenkomst ‘t Taftje

op Vada

 

 

 

 

De roeiploeg ’t Taftje van de Watersportvereniging Vada in Wageningen, bestaat uit een groep roeiers die al jaren met veel plezier roeien. De ploeg werd in 1984 opgericht en bestaat nu dus al ruim 35 jaar.

 

Elke zaterdagmorgen wordt er om 10.00 uur geroeid. Ter plekke wordt bepaald in welke boten gevaren gaat worden. Dan gaan we een mooi stuk roeien op de Rijn, de mooiste rivier van Nederland.

Het is een uitermate gezellige ploeg, en de sociale aspecten spelen naast het roeien zeker een zo belangrijke rol. Na het roeien drinken we altijd gezellig koffie en een mooi glas bier of tonic of spa rood.

In de zomer wordt door sommigen ook door de week op een avond geroeid. Naast het reguliere roeien, wordt er af en toe ook aan wedstrijden deelgenomen. We varen dan met een acht Head of the River van Ouderkerk naar Amsterdam. Of we varen in Leerdam met de acht 6 kilometer op de Linge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De activiteiten

Naast de bovengenoemde roeiactiviteiten, doen de Taftisten nog meer. Elk jaar gaat de ploeg een dag naar Amsterdam. Door worden dan bij een roeivereniging wherries geleend en wordt de gehele dag door de grachten en over het IJ gevaren. Telkens weer fantastisch leuk. En tevens wordt elk jaar een apart en cultureel dagje uit georganiseerd. Ook dat is altijd weer bijzonder boeiend en gezellig. Ook heeft de ploeg zelfs een eigen ploeglied.

Voor meer informatie: norbert.lourijsen@hccnet.nl, ploegcoördinator.