Vada ‘t Taftje, sept. 2007

 

 

’t Taftje roeit in Maastricht

en krijgt 2 nieuwe Leden van Verdienste

 

 

 

 

Zie de foto’s >>>>

 

IMG_6625

 

Het organiserend comité: Leo Oyen en Marko Mazeland, lid van verdienste van ’t Taftje per 1-9-2007

 

In het weekend van 31 augustus t/m 2 september 2007 heeft de roeiploeg ’t Taftje haar jaarlijkse uitstapje gemaakt. Volgens de traditie was het dit jaar het uitje zónder de partners.

Waar het heen zou gaan wist de leiding, in de persoon van Leo Oyen en Marko Mazeland, lang geheim te houden. Daarvoor werd zelfs een heuse prijsvraag uitgeschreven.

Uiteindelijk kregen de Taftisten de opdracht om zich op vrijdagavond half acht te melden in Heijenrath. Voor diegenen die niet weten waar dit ligt (maar dat kan ik me niet voorstellen, want iedereen weet toch waar Heijenrath ligt), het ligt in Zuid-Limburg direct naast Slenaken tegen de grens met België.

Pas tijdens de eenvoudige doch voedzame steengrill-maaltijd gaf de leiding uitleg over het programma van dit weekend. Daarna werd de avond gevuld met het aanvullen van de vochtreserve, want inmiddels was duidelijk geworden dat op zaterdag een zware sportieve prestatie geleverd moest worden.

Dit jaar was ook Annet als vrouwelijk Taftje-lid van de partij. Door de leiding aangesproken als Taftette. Pieter zag zich genoodzaakt daar krachtig tegen te protesteren, en bracht zijn protest luid en duidelijk in rijmvorm ten gehore. Dit protest werd afgesloten met een echte stemming: heet een vrouwelijk Taftje-lid nu Taftist of Taftette?

Met een nipte meerderheid werd gestemd voor Taftist! Een uitslag waar onze Taftette het geheel mee eens was.

 

Klik hier voor de voordracht van Pieter: Retteketteketette >>>>

 

Zaterdagochtend werd koers gezet naar de MWC (Maastrichtse Watersport Club). De leiding had eigenhandig de Duiker en de Kliet naar Maastricht getransporteerd en deze boten lagen al geheel aangeriggerd klaar. Tevens kon een C-3 van de MWC geleend worden.

Plan was een roeitocht rond de Pietersberg te varen. Beginnend noordwaarts over de Maas, dan af te slaan naar het Zuid- Willems kanaal, vervolgens weer naar het zuiden af te zakken over het Albert kanaal, om uiteindelijk weer via de Maas bij de MWC te eindigen. Een tocht van 30 km. met een 4-tal indrukwekkende sluizen.

 

Klik hier voor de route >>>>

 

In het begin moest er flink vaart gemaakt worden omdat de derde sluis vóór 13 uur genomen moest zijn. Dat lukt goed en direct daarachter konden de boten aangelegd worden. Daar kwam de leiding met kannen koffie, flesjes whiskey en slagroom voor de dag. Eindelijk de koffie waar velen al lang naar verlangden. Met daarbij een stuk vlaai van Mathieu Hermans, de beste bakker van Maastricht.

Na een moment van rust kwam vervolgens de slager uit Lanaken aangereden met een wagen vol met een koud buffet, brood en bier. En kon Henk Smit zijn wijnproeverij beginnen met een aantal verschillende Portugese wijnen. Wat wil een roeier op zo’n moment nog meer.

 

Geheel aangesterkt kon vervolgens begonnen worden aan het lange traject over het Albert kanaal. Heel indrukwekkend, mooi, maar zeker niet makkelijk. Steile wanden van beton en beroepsvaart. Dat geeft een enorme kruisdeining die van de ene naar de andere kant weerkaatst en die maar niet wil ophouden.

Het mooiste moest nog komen. Want om vervolgens van dit kanaal weer op de Maas te komen moest een sluis genomen met een hoogteverschil van 14 meter. Prachtig. En wat voel je je dan even klein.

 

Voor alle overige feestelijkheden kunt u de foto’s en een paar filmjes bekijken. Die spreken voor zich.

 

Tijdens het diner in Mes Amis te Maastricht heeft Norbert als voorzitter van de ploeg de beide organisatoren geprezen voor hun geweldige organisatie. Iedereen had genoten van deze prachtige tocht en de perfecte organisatie.  Als dank daarvoor zijn zij officieel benoemd tot Lid van Verdienste van ´t Taftje. En ook zij kregen uiteraard het daarbij behorende lvv-shirt uitgereikt.

Deze officiële plechtigheid werd afgesloten met het op luide toon zingen van het Taftje-lied.

 

Foto’s en film

Hieronder staan de links om de foto’s en een paar filmpjes gemaakt door ondergetekende te bekijken.

 

Foto’s Taftje-uitje 2007 >>>

 

Films:

In de sluis >>>

Op het terras bij de MWC >>>

Retteketetteketette >>>

Vrachtwagenoptocht op zondag voor Hotel Heijenrath >>>

 

Deelnemers

-       Annet Gouda Quint

-       Dick Boekhorst

-       Fred Cornelissen

-       Geurt Jansen

-       Henk Smit

-       Leo Oyen

-       Loek Jonker

-       Marko Mazeland

-       Norbert Lourijsen

-       Piet de Bruijn

-       Pieter van Veen

-       Rob Nout



Norbert Lourijsen, voorzitter van ‘t Taftje

 

 

 

De voorbereidingen

 

De onderstaande e-mails tonen hoe de leiding op subtiele wijze de spanning bij de diverse Taftisten tot ongekende hoogte wist op te voeren, alvorens geleidelijk aan een tipje van de sluier werd opgelicht.

 

 

Zaterdag 25-8-2007

 

Taftisten en Taftette,

 

Vrijdag 31 augustus is het zo ver. Dan beginnen we aan de viering van het 22,5 jarig bestaan (dwz 22 dan wel 23 jarig bestaan) van ons aller Taftje. De Leiding is geen offer te groot geweest om het tot een waardig evenement te maken met hoge toegevoegde waarde, maar ook met dieptepunten. Om er ten volle van te kunnen genieten is het noodzakelijk vrijdagavond te verzamelen. Dat doen we op een punt dat zo'n 200 km van Wageningen af ligt. Het is goed per auto te bereiken, en de Leiding raadt u aan om vervoer onderling te regelen en vrijdagmiddag een uurtje extra verlof te vragen voor dit Hoge Doel. De locatie is niet makkelijk via openbaar vervoer te bereiken. Na afspraak is ophalen op een NS station ook mogelijk, maar daar moet dan een gepaste tegenprestatie tegenover staan[afladen].

 

De exacte locatie wordt tijdig bekend gemaakt. U wordt uiterlijk om 19:30 u verwacht, een eenvoudige doch voedzame maaltijd staat voor u klaar. Al dan niet alcoholische verfrissingen zijn voldoende beschikbaar.

 

Na het gezamenlijk diner met toebehoren zoeken wij ons eenvoudige nachtleger op. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, zodat voor dit onderdeel het meebrengen van passend nachtgoed en de noodzakelijke toiletartikelen voor de nacht en de daaropvolgende ochtend volstaat.

 

Zaterdag wordt de dag al om 8 u begonnen met ontbijt. De ochtend en middag worden in sporttenue doorgebracht (geschikt voor een actieve buitensport, vergeet eenvoudige regenkleding niet). Verder mee te nemen: een identiteitskaart of paspoort, desgewenst wat te drinken in aanvulling op de verstrekkingen vanwege de Leiding, wat fruitbisquits of andere energieverhogende producten, ten hoogste twee (2) candybars, een kleine zaklantaarn en een dun touw met een lengte van zo´n 5.00 m en twee (lange) lichtgewicht tentharingen. In een aparte tas mee te nemen: casual kleding voor het avondprogramma, een (regen)jas, een handdoek en doucheartikelen. We verplaatsen ons dan weer met enkele automobielen naar een vooralsnog eveneens geheime locatie. Instructies volgen.

 

Tijdens het dagprogramma wordt op Taftje waardige wijze koffie met toebehoren, lunch en ´s middags een versnapering verstrekt.

 

Aan het eind van het dagprogramma wordt wederom een versnapering verstrekt. Daarna kleden we ons om en verplaatsen we ons opnieuw, ditmaal naar de locatie voor een aperitief en daarna het diner. In het avondprogramma is ruimte voor enkele toespraken (passend bij de onderhavige viering), graag vooraf melden bij de Leiding (ook het thema en het beoogd aantal woorden).

 

Na het diner (en de waarschijnlijke aanwezigheid van Taftetters) verplaatsen wij ons per taxi naar het nachtleger; desgewenst kan er al dan niet groepsgewijs voor een alternatief programma (voor eigen rekening) gekozen worden; de Leiding kan desgewenst enkele aanbevelingen doen.

 

Zondagmorgen wordt er op een nader te bepalen tijdstip gezamenlijk ontbeten en voor degenen die geen haast hebben later ´s ochtends koffie op een mooie locatie. Tijdens het ontbijt kunnen jullie ook onderling nog wel wat leuke dingen regelen.

 

Leo en Marko

 

 

Dinsdag 28-8-2007

 

Taftisten en taftette,

 

Alvast een blik op enkele veelgestelde vragen:

 

1. Gaan we de zaterdag en de zondag gebruiken om de 200 km van de heenweg weer op sportieve wijze terug af te leggen?

Antwoord: Neen, de sportieve prestatie op zaterdag beslaat beduidend minder dan 200 km en zal ons uiteindelijk niet van het vertrekpunt verwijderen. Van sportieve presaties op zondag heeft de Leiding geen hoge verwachtingen.

 

2. Gaan we echt 200 km van huis weg?

Antwoord: Bijna. Vanaf Vada is het 185 km (en enkele honderden meters), waarvan 126 km op snelwegen. Reken als reistijd per auto 2h10.

 

3. Wordt het Vada-tenue ook als sportkleding aangemerkt?

Antwoord: Een ware Taftist/Taftette schaamt zich er niet voor VADA lid te zijn.

 

Leo en Marko

 

 

Woensdag 29-8-2007

 

Tafteraars,

 

Men blijft de Leiding bestoken met vragen over de bestemming die vrijdagavond voor 19:30 u bereikt moet zijn. Blijf uw e-mail volgen, want dit wordt uiteraard tijdig bekend gemaakt. Voor de niet-sudoku puzzelaars onder u alvast een paar letters (in alfabetische volgorde): EHNR. Onder de inzenders van de juiste oplossing wordt een back stage Meet and Greet met de Leiding georganiseerd. De uitslag wordt voor 1 september bekend gemaakt. Over de uitslag kan echter niet gecorrespondeerd worden.

 

Een aantal van u heeft al steun bij elkaar gezocht in deze moeilijke fase van voorbereiding. De Leiding juicht dit toe. Gaat zo voort. Maar ... zorgt er wel voor dat u met een volle tank vertrekt, want als u aankomt bent u er nog niet.

 

Een dan nog een van de veelgestelde vragen: Is er spake van nachtelijk ijs?

Antwoord: neen, we gaan wel de hoogte in, maar ook weer tijdig naar beneden.

 

Met vriendelijke groet / kind regards,

 

Marko Mazeland

 

 

Woensdag 29-8-2007

 

Dag Marko,

 

Ik kom graag in aanmerking voor de Hoofdprijs van de prijsvraag. Ik heb me 24 uur suf zitten piekeren, maar ik ben eruit. Geen twijfel mogelijk.

 

De oplossing luidt: HEERLEN

 

Ik kijk reikhalzend uit naar uw bericht waarin u mij uitroept tot winnaar van deze fantastische prijsvraag.

 

Met enthousiaste groeten,

 

Norbert Lourijsen

 

 

Woensdag 29-8-2007

 

Taftisten en taftette,

 

Jetzt geht es loss, om alvast een woordje over de grens te oefenen. Op slinkse wijze wordt steeds maar weer geprobeerd de Leiding het Geheim van het Weekend te ontfutselen. Nu ook een (daarom niet minder gewaardeerd) lid van onze groep dat vraagt om een indicatie van de richting. Alsof de letters EHNR niet veelzeggend genoeg zijn, getuige de vele inzendingen voor onze prijsvraag! Overigens: onder de foute inzenders zullen wat corveeopdrachten verdeeld worden.

 

Maar zoals gepland wordt nu echt bekend gemaakt waar een ieder vrijdag tussen 18:00 en uiterlijk 19:30 verwacht wordt: in Zuid-Limburg en wel aan de toeristische Mergellandroute, het unieke plateau van Heijenrath tussen Geul en Gulpdal. Heijenrath ligt op een hoogte van 220 meter en is het op één na hoogste punt van Nederland. In dit stukje Limburg wanen we ons in het buitenland, het leent zich uitstekend als vakantieplekje. In de directe omgeving starten vele wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. We ontmoeten elkaar in Hotel Heijenrath, Heijenratherweg 12, 6276 PC HEIJENRATH, tel. 043-4572019. Website: www.hotelheijenrath.com.

 

Ik sluit een routebeschrijving vanaf Wageningen bij (een snelle route, iets langer dan de kortste). De slimme Taftisten en Taftette zullen daar ongetwijfeld een deel van kunnen gebruiken.

 

En dan opnieuw een aantal veelgestelde vragen:

 

Vraag: Wat gaan we doen?

Antwoord: eten, drinken en slapen en dan de volgende dag verkwikt genieten van de glooiende heuvels, kastelen, grotten, schaapskuddes, oude vakwerkhuizen, weidse uitzichten en pittoreske dorpjes en ons laten verwennen op Bourgondische wijze. Ontbijt (in buitensportkleding) om 08:00 u. Vertrek naar de buitensportlocatie: 08:30 u.

 

Vraag: Heeft de hoogte van het hotel invloed op de sportieve prestaties op zaterdag?

Antwoord: Uiteraard, een vroege aankomst heeft zonder twijfel dezelfde uitwerking als een korte hoogstestage in een stad als Mexico-City, waar de hoogte ook iets in de orde van een 2 met een aantal nullen is.

 

Vraag: Vindt er dopingcontrole plaats?

Antwoord: Neen, integendeel, de Leiding heeft besloten om in de zuivere geest van het Taftje op gepaste wijze doping te doen verstrekken.

 

Tot vrijdag. Nu.

 

Met vriendelijke groet / kind regards,

 

Marko Mazeland

 

 

Vrijdag 31-8-2007

 

Taftisten,

 

Dienstmededeling 1: het woord Taftette is tijdens het diner weggestemd als Taftje onwaardig. Vanaf nu zijn wij allen Taftisten, ongeacht een aantal lichamelijke kenmerkingen.

 

Dienstmededeling 2: de route voor zaterdag gaat hierbij, ook voor de mensen die er helaas niet bij kunnen zijn. Ik weet niet precies bij welke ronde het was, maar we hebben op jullie gezondheid gedronken. En we missen jullie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marko Mazeland

 

 

Zondag 2-9-2007

 

Taftrichters,

 

Het zit er op en het was een prachtige ervaring. We ronden hiermee de e-mail stroom rond het uitje af.

 

Voor de statistici: zo'n 43% van het totale budget is opgegaan aan onderdak en ontbijt en zo'n 25% aan vloeibare verstrekkingen (uitdroging werd door de onderhavige Leiding als een reeel gevaar gezien).

 

Met vriendelijke groet / kind regards,

 

Marko Mazeland, taftist

 

Lid van Verdienste van het Taftje