CommunicerenZebra's communiceren ook met elkaar. Ze hinniken en raken elkaar aan door elkaar wat duidelijk te maken. De merries hinniken om hun veulens in het gareel te houden en de mannetjes om indruk te maken op de merries. Als een zebra ruikt dat er gevaar bespeurt ,slaat hij alarm: een soort 'ih ah' geluid. Zebra's briesen ook om te communiceren met elkaar. Een zebra briest wanneer hij pijn heeft of bang is, en mannetjes briesen wanneer ze om een merrie gaan vechten. Twee vechtende mannetjes balken als ezels.

De bergzebra maakt bijna nooit geluid . Ze herkennen elkaar aan hun individuele strepenpatroon. De bergzebra maakt contact door met de kin op het gestreepte deel van het staartvlak te drukken. Meestal wordt dit door de mannetjes gedaan. De steppen zebra maakt contact door te krabbelen aan de benen,schouders en nek. Dit gedrag komt vooral voor bij de merries en hun veulens en jonge dieren van de zelfde leeftijd. De mannetjes maken contact door te roepen. Het klinkt een beetje als: 'kwahahaha' .Het lijkt een beetje op hun Latijnse naam Quagga. Grevy zebra's fluiten naar de veulens om ze bij elkaar te roepen na een vermoeide dag water zoeken.

Je kunt ook aan hun gezichtsuitdrukking lezen wat ze willen. Kleine verschillen in de kop,oren en hun bek kan al veel betekenen. Andere zebra's moeten de signalen natuurlijk wel opvangen en begrijpen. Een aanvallende zebra opent zijn bek en richt zijn oren naar achteren. Maar juist een verslagen zebra of een zebra die niet wil vechten opent zijn bek ,maakt knabbelende geluiden en richt zijn oren omlaag. Als een zebra wil groeten naar zijn vriend zet hij zijn oren overeind.