Hier vind je info over een heel andere hobby van mij namelijk luisteren naar de politiescanner.Dat deed ik vroeger vanaf de jaren 80 en was altijd spannend. 

 


Hierboven zie je 1 van de scanners die ik in het bezit heb en waar ik jarenlang met veel plezier naar de brandweer, politie, ambulance en veel meer heb geluisterd helaas kan dat nu niet meer omdat de hulpdiensten zijn overgegaan op het beveiligde en gecodeerde C2000 systeem. Wel zijn de berichten nog te lezen of de ontvangen met een zogeheteen p2000 pager. Ook op internet zijn nog diverse sites te vinden waar je deze berichten kunt meelezen zoek maar eens op google naar p2000 en je vind er genoeg.


 luister hieronder naar verschillende fragmenten die waren te beluisteren op de scanner. Luister hieronder naar het unieke moment dat wijlen Prins Bernhard zelf de microfoon grijpt nadat hij ontevreden is over een aantal motoragenten tijdens het huwelijk van Mabel en Friso.


Prinses Margriet is begin jaren 90 voor een ‘onofficieel’ bezoek onderweg naar één van haar uitstapjes, de Rode Kruis-dag en wordt begeleid door de KLPD-DKDB. Vervolgens sluit een motor van de reguliere politie zich aan bij de stoet en de motoragent meent de stoet te moeten begeleiden met toeters en bellen, dit tot ergernis van de Prinses, die persoonlijk contact opneemt met de veiligheidsdienst met het verzoek om deze motorrijder tot de orde te roepen. Luister hieronder naar het fragment.


En toen was het stil op de scanner hoor hieronder het allerlaatste analoge bericht van de meldkamer utrecht. Ook de scannerluisteraars worden bedankt.


Kijk voor meer fragmenten en wetenswaardigheden over de scanner op de site van het scannermuseum. www.scannermuseum.nl


HOME: