I-177-b militairy tube tester
militaire buizentester I-177-b
Bouwjaar omstreeks 1953.
De Triplett I-177-b buizentester is vervaardigd voor het Amerikaanse leger. Het exemplaar dat ik bezit is afkomstig van de Amerikaanse luchtmacht. Deze tester is oorspronkelijk ontworpen tijdens de tweede wereldoorlog, mijn I-177-b is van iets latere datum, deze dateert uit de Koreaanse oorlog (maar het is niet gezegd dat deze buizentester daar ook is gebruikt). Vanwege de vochtige omstandigheden in Korea is ook deze buizentester behandeld: MFP, dat staat voor Moisture and Fungi Proof. Dit betekent dat de binnenkant is voorzien van een speciale coating, dat de tester vrijwaart voor vocht en schimmels.
Deze buizentester is vooral geschikt voor Amerikaanse buizen van voor 1955. Europese buizvoeten als P-voet vind je niet terug op deze tester, ook niet op de adapter kit. In de bijgeleverde documentatie vind je ook geen recente buizen.
Testen van moderne buizen is dus helaas niet mogelijk met deze tester.
voorpaneel I-177-b
knopjes van de I-177-b
close-up van de meter van de I-177-b
adapterkit MX-949
Adapter kit MX 949 A/U
Deze buizentester kan met de adapter MX-949 ook worden gebruikt voor het testen van Noval(X9) buizen. Helaas komen de meeste Europese Noval buizen niet voor in het bijgeleverde tabellenboek.