Radiobell 168

Radiobell 168

Radiobell 168 wissel-/gelijkstroom
(bouwjaar 1942)
Dit is mijn derde Radiobell, maar wel de eerste met Europese buizen. De Radiobell 168 is een radio voor wissel- en gelijkstroom. Daarom is er geen trafo. De spanning wordt met behulp van voorschakelweerstanden op het juiste niveau gebracht. De buisbezetting is: ECH3, EF9, EBC3, CL6 en CY1. De CL6 was niet aanwezig, daarvoor in de plaats zat er een EBL1 in. Maar daar zal de radio het niet mee doen! Ik heb voorlopig een CL4 op de kop getikt en hiermee doet de radio het prima!
Radiobell 46 en Radiobell 168

Radiobell 46 en Radiobell 168
Radiobell 46 en Radiobell 168 achterkant

Radiobell 46 en Radiobell 168 achterkant
De Radiobell 46 heeft Amerikaanse buizen, de Radiobell 168 heeft Europese. Verdere verschillen zijn de voedingstrafo en de luidspreker. De luidspreker van de Radiobell 168 lijkt echter niet origineel.
kale kast van de Radiobell

De kale kast van de Radiobell
Nu ik toch met deze radio bezig was, leek me het een goed idee om ook de kast onder handen te nemen. Ik heb van de gehele kast alle onderdelen die los te halen waren, losgemaakt. Dan hou je alleen de kast over. Deze heb ik met verfafbijt behandeld. Dit moest een aantal keren gebeuren, maar uiteindelijk was dit het resultaat.
Nu moet de kast opnieuw van lak worden voorzien en dan zal de radio er hopelijk weer prachtig uitzien.