Signaalgenerator TE-20
Bouwjaar 1969(?)
Een eenvoudige signaalgenerator, voor het opwekken van HF signalen. Dit lijkt een Lafayette te zijn, met hetzelfde typenummer. De knop om de frequentie in te stellen werkt niet meer goed.


Het is een eenvoudig model, maar wel functioneel. Je kunt kiezen voor interne modulatie en externe modulatie. Modulatie is alleen mogelijk met AM.

de binnenkant
Dit zijn de spoeltjes die voor de afstemming zorgen.

de planeetwieltjes
Deze planeetwieltjes zorgen voor het overbrengen van de draaiende beweging van de centrale as. Daardoor draait de schaal met de frequentieverdeling tegengesteld aan de draa´ng van de centrale as. Draai je de knop naar rechts, dan draait de schaal naar links.
Twee van de drie asjes van de planeetwieltjes zijn stuk, daardoor klemmen de wieltjes niet meer zo goed. Het hele aandrijfmechanisme werkt daardoor niet meer.
Reparatie is erg lastig, omdat ik niet de juiste gereedschappen heb. Maar ik heb de wieltjes en de rand ingesmeerd met Rinse Appelstroop. Dit is een plakkerig goedje, dat voor een goed contact zorgt. Hierdoor werkt het mechanisme weer. Niet helemaal goed, maar bevredigend.

Advertentie uit Elektuur december 1971
In een Elektuur uit 1969 zag ik de eerste advertentie van deze TE-20. Die advertentie was helaas niet meer zo goed leesbaar. Het apparaat werd aangeboden door een winkelketen, Selekte Elektronica Kring (SEK).