Telefunken Partner International 101

Telefunken Partner International 101

(1974)
Al weer een radio die van mijn oma is geweest, ze schafte deze aan in 1976. Ik kreeg deze radio kreeg na haar overlijden in 1977. Dit is een echte wereldontvanger. De KG is gespreid over 6 bereiken: 16 m, 19 m, 25 m, 31 m, 41 m, 49 m. Deze zijn door middel van een schakelaar aan de zijkant te selecteren. Volgens een "productsheet" uit die tijd is de "gevoeligheid 0,9 µV op de 16 m-band tot 2 µV op de 49 m-band, dit bij een spiegelonderdrukking van 50 tot 60 dB." Dit schijnt bijzonder te zijn...
Ik heb wel altijd erg goede resultaten gehad bij de ontvangst. Behalve de KG zit er natuurlijk ook MG, LG en FM op. Ik vond de ontvangst op de FM altijd wel wat tegenvallen. Tot slot is er ook nog de visserijband (2 MHz tot 4,4 MHz).
Ook is er een mogelijkheid tot het aansluiten van een cassetterecorder. Behalve de goede ontvangst onderscheidt deze radio zich ook door een prima geluid!
Afstemschaal in het KG bereik
Afstemschaal in het KG bereik  
De vergelijking met de Grundig Music Boy 1100 dringt zich op.
Op de Korte Golf wint de Telefunken Partner International 101 het met grote voorsprong. Immers de zes banden van de KG zijn hier gespreid en met een nauwkeurige schaalverdeling kun je makkelijk zenders terugvinden. Dat is met de Grundig Music Boy 1100 heel erg lastig.
 
 Afstemschaal close-up
Afstemschaal close-up
 Tuning indicator
Tuning indicator
draadje stuk
draadje stuk 2

Op een een gegeven moment gebeurde dat waar ik altijd zo bang voor ben: de snaar van de afstemming brak... Met wat foto's en een tekening heb ik geprobeerd die weer te repareren tijdens een van de radioreparatieavonden in Ede. Ik kwam er alleen niet uit, maar gelukkig met de hulp van Haro van Panhuys lukte het wel.