English Nederlands

Doolhoven

Als kind was ik al gefascineerd door doolhoven. Lekker dwalen door een ingewikkeld gangenstelsel. Er bestaan helaas niet zo veel 'echte' doolhoven waar je werkelijk doorheen kunt lopen. Gelukkig is er tegenwoordig de computer, die het mogelijk maakt om doolhoven van een bijna onbeperkte omvang en complexiteit te construeren. Veel hedendaagse computerspellen hebben doolhofachtige trekjes.

Voor de lol heb ik zelf een paar simpele doolhofspelletjes gemaakt in JavaScript:

Technische details

Aangezien de doolhoven geprogrammeerd zijn in JavaScript, is het vrij gemakkelijk om je eigen aanpassingen te maken. Hiervoor moet je onderstaande bestanden downloaden. Edit het .js-bestand om de layout van het doolhof te veranderen. Maak je eigen .gif-bestanden om het uiterlijk te veranderen.

Deze doolhoven werken prima met zowel Netscape als Internet Explorer, versie 4 of hoger. Het doolhof van Ruud is een positieve uitzondering: dit werkt ook onder Netscape 3 (alleen een beetje langzaam). Ik heb geprobeerd om ook Internet Explorer 3 te ondersteunen, maar dat was echt hopeloos. Deze browser heeft geen onMouseOver-event, en het is niet mogelijk om plaatjes te wisselen via JavaScript (er is geen document.images object-array).

Om Netscape 3 te ondersteunen moest ik de volgende maatregelen nemen:

Links


Terug naar favorieten
Terug naar hoofdpagina