Hardware voor conga's

Op bovenstaande foto is de standaard ingebouwd in de conga, dit is natuurlijk erg handig want je hoeft niet ook nog eens apart een standaard mee te dragen. De stevigheid en 'standvastigheid' van de standaard laat echter nogal te wensen over.

Evenals de eerste standaard heeft deze 'mand- of korfstandaard' de neiging om te gaan 'wandelen' als je wat al te enthousiast aan het spelen bent. Het feit dat men de pootjes heeft omgezet maakt wel dat deze dat minder doet. Om helemaal van dit probleem af te komen kan je voor dat je begint de pootjes afplakken met 'stagetape'. Een ander nadeel van deze standaard is dat hij bij vervoer, veel ruimte in beslag neemt.

Bij deze standaard heeft de fabrikant getracht het vervoersprobleem op te lossen, en dat is ze gelukt.

Zoals je ziet kan de standaard mooi klein worden opgevouwen en hij is van een lichte metaalsoort gemaakt zodat je je niet het apelazerus sjouwt. Toen ik deze standaard uitprobeerde vond ik echter het 'wandelgehalte' nog erg hoog.

Dit is een zeer degelijke standaard, maar zeer zwaar. Voordeel van deze standaard is dat je de verschillende standaards aan elkaar kunt koppelen en zo een mooie vaste opstelling kan creeren. De standaards zijn ook leverbaar met wieltjes, dit is erg handig als je in een band speelt die maar niet kan beslissen hoe de opstelling moet zijn als jij al hebt opgebouwd.(Vergeet niet de wieltjes op de rem te zetten, je kan je voorstellen wat er anders gebeurt...)

Dit is voor mij de meest stabiele standaard, door de schuin staande pootjes met een groot raakvlak op de grond is het 'wandelgehalte' bijna nihil. De standaard is inklapbaar en neemt dus ook niet zoveel ruimte in tijdens het vervoer.

De conga's staan op rubberen voetjes die zowel de klappen opvangen als de stabiliteit garanderen. Toegegeven, je bent even bezig om de standaards zo in te stellen dat al je conga's de zelfde hoogte hebben, maar als je dat eenmaal voor elkaar hebt IS het ook voor elkaar. Het verdiend een aanbeveling dat als je meerdere standaards gebruikt ze te merken bij welke conga ze horen, zodat je het instellen per trommel maar 1 keer hoeft te doen. De standaard zelf is volledig verstelbaar en je kan er zelfs een prima djembe-standaard van maken.

Terug