Trommelworkshop voor familie- of personeelsfeest, bedrijfsuitje, congres, seminar of teambuilding

 

Trommelen heeft de eigenschap om in zeer korte tijd een sfeer van saamhorigheid ,vrolijkheid en spontaniteit bij mensen op te roepen. Dit werkt zowel bij een groep mensen die elkaar dagelijks zien, als bij totale vreemden.

Wij hebben gemerkt dat tijdens de trommelsessies de mensen meer opengaan en zich meer durven geven dan in hun "normale' doen. Dit gegeven is voor ons de drijfveer om op deze manier onze passie voor mens en muziek over te brengen.  Mensen worden vrolijk en ervaren de enorme energie die je krijgt als je nu eens niet met je hoofd maar met je handen bezig bent. Trommelen haalt je uit je hoofd.

We trommelen op de djembé, dat is een zeer laagdrempelige trommel uit West-Afrika. Meer informatie over de djembé.  Over het algemeen kunnen de meeste mensen al na korte tijd  een ritme trommelen. De basisklanken zijn: Bas, open toon en slap. We beginnen met een basisritme en gaan dit gedurende de trommelsessie uitbreiden met meerdere (tegen) ritmes die vloeiend door elkaar gaan klinken. Door de groep de verschillende ritmes door elkaar te laten spelen ontstaat er een groot gevoel van saamhorigheid en teambuilding. Er moet natuurlijk goed naar elkaar worden geluisterd om met elkaar tot een mooi gelijk ritme te komen.

We kunnen de trommelsessie uitbreiden met doundouns dit zijn Afrikaanse bastrommels of andere instrumenten zoals bougarabou, conga's, shakers en andere ratel-, schud- en ritme instrumenten.

Buiten het Afrikaans trommelen op de djembé bieden wij de mogelijkheid om niet alleen op trommels te slaan maar laten wij u verrassen met een aantal instrumenten die u nog niet eerder hebt gehoord of gezien. Het is dan aan de deelnemers de vraag waar deze instrumenten vandaan komen en hoe je ze bespeelt. Verder is er de mogelijkheid dat er naast het trommelen een Hang intermezzo wordt verzorgt. U heeft nog niet eerder van de HANG gehoord? Klik dan hier voor wat meer informatie.

 

 

De workshop kan op ons mooie terrein www.atelierdellarte.nl plaatsvinden of op een door u gekozen locatie.

 

 

De prijs van een workshop hangt af van het aantal deelnemers, de duur van de workshop en de locatie.

 

Heeft u interesse, wilt u een offerte of meer informatie? Stuur dan een bericht naar: atelierdellarte@online.nl

We speelden o.a. tijdens:

              Gehandicaptenzorg Frion Zwolle

            Uitreiking Europees diploma de Weerribben

            Elf Fantasy Fair Haarzuilens

                Groeilamp Erica

 

 

Terug