.

floris V pad

 

21 – 9 – 2000    Sliedrecht  - Kiltunnel Dordrecht 5e etappe

Lekbrug 9.14 – 9.45 Sliedrecht. Om 10.30 zie ik de vertrouwde rood witte streepjes weer bij de brug over de Merwede. ’t Is mistig, de toppen zijn van de hoogspanningsmasten. Maar ook mijn bril brengt een waas over mijn buitenwereld. Het beslaat aan de binnenkant door mijn waterige ogen. Zonder bril is het voorlopig beter. 

Een Biesboschbankje voor koffie en schrijfstop. Ik zie alleen  maar golfende vrouwen met karretjes. De mannen kunnen na hun werk de kar trekken. De route volgt nu de grasdijk langs de Sionspolder (is nu de golfbaan). Het is een heel stuk leuker dan het vroegere fietspad. 

Helaas gaat het pad verder langs de rand van een nieuwbouwwijk. Ik neem mijn veel leukere pad langs de Wantij naar de Ottersluis. 

De Blauwe Reiger vliegt telkens met me mee. 50 meter verder. Kom ik weer te dicht bij dan schuift hij weer op, poederveertjes achterlatend. De zon is intussen doorgebroken. ’t Is warm, korte broek en T-shirt.

Bij de Ottersluis wandel ik weer legaal. Een SBB bankje geeft aan dat goed bij ze zit. Dus daar mijn broodtrommeltje verlicht. De Reuzenbalsemien is tot hier doorgedrongen. 

12.17 uur  Ik stap nog maar eens op. 13.30 Ik kronkel  langs allerlei paadjes, over kaden  omgeven door knotwilgen. De Balsemien heeft heel veel verschillende tinten. De Reuzenberenklauw , Brandnetels met tegenlicht. Mijn foto’s willen niet lukken. Het is een rommelig landschap. Mooi , eigen sfeertje, maar nu niet te fotograferen.

 ’t Is herfstig. De afbraak is druk bezig. Hier op het bankje stil en rustig. Vlakbij de Nieuwe Merwede. Het is zwemweer. Jammer dat dit plekje al door  voorgangers is gemarkeerd. Die laten als dank voor het aangenaam verpozen niet hun schillen en hun dozen, maar wel plastic, zakken en bekertjes enz. niet afbreekbaar. Dan een fietspad door de akkers. De uien zijn geoogst. 

Het natuurgebied “de Elzen” bestaat uit een Populierenbos. De Populieren komen laat in hun blad maar ze laten het ook al weer vroeg vallen. Het verschilt hier per bosperceel. Allemaal van dezelfde kloon is dus allemaal tegelijk. Een uitheemse Eik of cultivar is ook ingeplant. 

De Lindelaan nog jong begint aan zijn vroege herfst. Een oude kreekrest ligt nu midden in het recreatiegebied. Veel oudere fietsers. Een skeeler rijdt zijn rondjes. Ik zie hem drie keer en een rondje moet toch minstens 3 km zijn. De polder brengt me in een lus naar Wieldrecht, een nieuwbouwwijk in Dordrecht. Vandaag sinds lange tijd geen weilanden, maar bouwland. Geen koeien maar gewassen – uien – aardappelen enz. Binnen een uur ben ik met stadsbus en de Interliner thuis.  
vervolg LAW's verbonden terug index Floris     terug naar wandelinken