.

floris V pad

 

5 – 10 – 2000    Numansdorp - Dinteloord 7e etappe

Nog even mijn schoen ingevet, want ze lekten vorige week. Me toch nog gehaast. Dus druppelend in de bus. De hoop dat ik een half uurtje eerder naar Numansdorp zou kunnen is vervlogen. Als alles volgens de planning verloopt dan kan ik om 10.50  aan de wandeling beginnen. Dat is veel te laat zeker als de terugreis nog moeilijker zal zijn. 

De reisplanner van OVR werkt nog steeds niet. Heerlijk om de schuld op je succes (te druk) te kunnen steken. Mijn plannetje was om vandaag naar Steenbergen te lopen. Met het Floris V pad is dat veel te ver. Die maakt een ommetje via Willemsstad. Ook kronkelt het veel over polderwegen naar Dinteloord en dan nog 16 km naar Steenbergen. Mij lijkt het aantrekkelijker om over de zeedijken te lopen. Ik hou van grenzen en verten. ’t Is mijn landschap.  

De planning loopt wat anders. Bus 165 – 166 ‘s Gravendeel – Heinenoord –164 Numansdorp 11.15  net op mijn 2uurs reisgrens. 

Dan snel op pad, want laat starten is nog later aankomen. Als ik het water bereik dan breekt de zon door. Bij het bezoekerscentrum even binnen gewipt. Dat hier iemand komt door de week snap ik niet. Maar er blijkt ook niemand te komen hoor ik later van de beheerder. Het pad volgt een Populierenbosje. Dan naar het Hellegatsplein. Het Hellegatsplein ligt hoog, oplichtende plekken in het water. 

Bij de Volkeraksluizen haak ik af. Ik kies mijn eigen weg. Een bolder is een prima zitplek voor mijn lunch. Een ander stel wandelaars denkt dat wat ik wil wel mogelijk moet kunnen zijn wat ik wil. 13.33  - 14.03 Ik volg de dijk met reuzenwindmolens. Er staat een stevig briesje, dus ze draaien best. Als je voorbij loopt verandert het geluid. Of de wind slagen geeft. Net als ik voorbij loop geeft hij dreigende klappen. Hij draait zich over de toeren en valt stil. Langzaam moet hij weer op snelheid komen. 
Na dit leuke stukje is het voorlopig gedaan met al dit moois. Ik  loop vast op een industrie terrein. De mogelijke voetgangersoversteek bij de sluizen lukt niet. De sluizen zijn open. Terug naar het hek, het industrieterrein, autoweg , dijk. 

Bij de brug over de Dintel kom ik weer op het Floris V pad. Ik volg de markering. Net op de kaart gekeken dat Steenbergen nog wel 12 km is! En dan nog vervoer vinden, met waarschijnlijk meer dan 2 uur reizen. Wat doe ik? Als ik Dinteloord in loop vallen de eerste spetters. De lucht is dichtgetrokken. De voorspelde regen is gekomen. De keus is niet moeilijk. 

Er loopt een Interliner naar Zuidplein die net voor mijn neus vertrekt. Bus 111 brengt me in een dik uur naar Breda. Hier wacht ik een tijd op de Interliner naar Vianen. Hier eindigt ook mijn wandelverhaal LAW’s verbonden. Ik loop vast op mijn 2 uurs reistijdgrens. Langer dan 4 uur reizen voor een wandeling van 5-6 uur vind ik te lang. Ik moet iets nieuws verzinnen.  
Dit is het einde van de LAW's verbonden. De reistijd is te lang om  een leuke dagtocht  te maken. 

Intussen heb ik een nieuwe uitdaging gevonden "ONZE GROTE RIVIEREN'

terug index Floris

terug naar wandelinken