Ingredienten:
1 pak/blik gekookte chana met kookvocht
1 eetlepel boter of olie
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels komijn
2 theelepels hardi (turmeric);
½ theelepel gemalen peper;
1 mespunt gemalen kruidnagel (lawang)
3 fijngehakte knoflookteentjes
2 eetlepels citroensap
1 stevige tomaat in stukjes gesneden,
1 of 2 eetlepels fijn gehakte korianderblaadjes (dhania ke patta) naar
smaak.
verder zout naar smaak
Bereiding:
Smelt de boter in een pan en roer
op een laag pitje de specerijen erdoor.
Dan even op hoog vuur doorroeren en de chana in de pan doen met zoveel
vocht, dat ze net onder staan.
Prak een deel van de erwten met de vork of een aardappel stamper.
Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer er citroensap, koriander en
stukjestomaat doorheen.
Opscheppen en smakelijk eten.
|